Կաղամբով բուլկի. Շատ պարզ ու համեղ է ստացվում, քանի որ խմորը շատ փափուկ է և քնքուշ:
Գոնե մեկ անգամ պատրաստելով նման բուլկի, դուք այն կրկին ու կրկին կպատրաստեք, այնքան համեղ է ստացվում: Այն լավ է համադրվում և ապուրի կամ արգանակի հետ և ինքն իրենով որպես խորտիկ:
Содержание
Կաղամբով բուլկի. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմոր
- Ալյուր 450 գ
- Կաթ 250 մլ
- Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Բուսական յուղ 6 ճաշի գդալ
- Թարմ խմորիչ 20 գ կամ չոր 7 գ
Լցոն
- Թարմ կաղամբ 1 հատ
- 1 սոխ
- Գազար 1-2 հատ
- Աղ
- Աղացած սև պղպեղ
- Չորացրած սխտոր
- Դափնու տերև
- Ջուր 150 մլ
Կաղամբով բուլկի. Պատրաստման եղանակը
- Թարմ խմորիչը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, բահիկով տրորել, որ ջրիկանա:
- Հետո դրա վրա լցնել տաք կաթ, աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը՝ խմորը հունցելով:
- Խառնելու ընթացքում ավելացնել աղը և լցնել բուսական յուղը: Խմորը պետք է ստացվի փափուկ, ոչ կոշտ և չկպչի ձեռքերին:
- Խմորը դնել ամանի մեջ, ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել 1 ժամ, տաք տեղում:
- Այժմ կաղամբը մանր կտրատեկ, գազարը քերել խոշոր քերիչով, սոխը կտրել փոքր կտորներով:
- Թավայի մեջ լցնել մի փոքր բուսական յուղ, տապակել սոխը և գազարը 1-2 րոպե:
- Հետո ավելացնել կաղամբը, մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ, լցնել ջրի մեջ, ծածկել և եփել 20-25 րոպե մինչև փափկի: Պատրաստվելու վերջում, աղ և պղպեղ անել, ավելացնել մի փոքր չորացրած սխտոր և դափնու տերև: Խառնել և թողնել, որ այն ամբողջովին սառչի:
- Թեթևակի հունցել հասունացած խմորը և բաժանել այն 2 հավասար մասերի: Յուրաքանչյուր մասը բացել ուղղանկյունու տեսքով: Կաղամբի միջուկը դնել մեջտեղում:
- Խմորի մի կողմում կտրվածքներ անել պիցցայի դանակով: Ծածկել լցոնումը խմորի մյուս կողմով, սեղմել եզրերը, զգուշորեն ծածկեք կտրվածքներով մասը վերևից ՝ դրանով իսկ պատրաստելով զարդարումը:
- Ձևավորված գլանները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, ծածկել սրբիչով և թող հանգստանա 15-20 րոպե:
- Պատրաստված կարկանդակը թրջել և վրան շաղ տալ քնջութի սերմեր, դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, թխել մոտ 25-30 րոպե:
Կաղամբով բուլկին պատրաստ է: Ստացվում է շատ անուշաբույր, համեղ տնական բլիթ: Նրանք անմիջապես անհետանում են սեղանից:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ պիրոգ