Մի հին խոհարարական գրքում հանդիպեցի Կաղամբով լցոնած հավ պատրաստելու մի հետաքրքիր բաղադրատոմս: Նկարներով այդ ուտեստը շատ ախորժելի տեսք ուներ։ Բայց ամենից շատ ինձ գրավեց զարմանալի լցոնումը։ Հավը կաղամբով, և նույնիսկ թթու կաղամբով՝ պիտի որ յուրահատուկ համ ունենա:
Միսը շատ հյութալի է ստացվում, իսկ կաղամբը ջեռոցում, թաթախվելով բոլոր բուրմունքներով ու հյութերով, զարմանալի համ է ստանում։ Այս բաղադրատոմսի մեկ այլ առավելությունը նվազագույն դժվարությունն ու ժամանակն է:
Կաղամբով լցոնած հավ. Բաղադրիչներ
_ Հավ 1 հատ
_ Թթու կաղամբ 400 գ
_ Կարագ 120 գ
_ Խնկունի 1 թեյի գդալ
_ Ուրց 1 թեյի գդալ
_ Սխտոր 2 պճեղ
_ Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
_ Աղ 1 թեյի գդալ
Կաղամբով լցոնած հավ. Պատրաստման եղանակը
_ Նախ պատրաստենք այն խառնուրդը, որով թխելուց առաջ կծածկենք հավի միսը։
_ Դրա համար հալեցնել 80 գ կարագ, վրան ավելացնել չորացրած համեմունքներ, ինչպիսիք են ուրցը և խնկունին:
_ Այնուհետև սխտորը ճզմել մամլիչով և ավելացնել սոուսին, աղ ու պղպեղ անել, ամեն ինչ լավ խառնել։
_ Պատրաստման համար մեզ անհրաժեշտ է ամբողջական հավ։ Այն պետք է պատրաստել թխելու համար, այսինքն՝ մաքրել փորոտիքը, լվանալ և լավ չորացնել։
_ Վերցրեք արդեն պատրաստված սոուսի մի մասը և դրանով շփեք հավի ներսը։
_ Այնուհետև ամբողջ ազատ տարածությունը լցրեք թթու կաղամբով։
_ Կրծքամսի հատվածում միսը հյութալի և փափուկ դարձնելու համար մաշկի տակ դրեք կարագի փոքր կտորներ։
_ Լցոնված հավը դնել ջեռոցի տապակի մեջ և կապել ոտքերը։ Մնացած սոուսը քսել հավի մսի վերևում:
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, հավը թխել 20 րոպե։
_ Նշված ժամանակից հետո ջերմաստիճանը դարձնել մինչև 170 աստիճան և թխել ևս մեկ ժամ։
_ Դանակով ծակել հավի բուդը ոսկորի մոտ։ Թափանցիկ հյութի առկայությունը ցույց կտա պատրաստ լինելը։
Այս ուտեստը մատուցեք տաք վիճակում։
Այս Կաղամբով լցոնած հավի բաղադրատոմսը իսկապես հեշտ է. Այն կարող է յուրացնել նույնիսկ խոհարարության ոլորտում սկսնակը։
Հյութալի միսը խրթխրթան ընդերքով կհաղթի ամենախստապահանջ մսի սիրահարներին։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խորոված հավի կրծքամիս տնային պայմաններում