Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ. Դասական ուտեստի փոխարեն երկար ժամանակ է որ արագ ու հեշտ պատրաստում եմ

Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ պատրաստելու բաղադրատոմսը շատ պարզ է, այն չի պահանջում խմորի մանրակրկիտ և երկար հունցում։ Պարզապես պետք է բաղադրիչները ճիշտ համամասնությամբ խառնել և կարկանդակները տապակել։

Ի՞նչ գիտենք կաղամբի մասին: Սա շատ օգտակար բանջարեղեն է, որը խորհուրդ է տրվում մեծ թվով հիվանդությունների բուժման ժամանակ։ Օրինակ՝ բժիշկները խորհուրդ են տալիս շաքարախտի դեպքում կաղամբ ուտել։

Այս բանջարեղենի ներուժը գնահատվել է հնուց: Կաղամբը համարվում է չափազանց օգտակար։ Այն առկա է բոլոր դիետիկ ծրագրերում։

Եկեք միասին պատրաստենք համեղ կաղամբով կարկանդակներ։

Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ

Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ. Բաղադրիչները

_ մածուն — 400 մլ

_ սոխ — 1 հատ

_ հավի ձու — 2 հատ

_ կաղամբ — 500 գ

_ աղ — կես թեյի գդալ

_ ալյուր — 400 գ

_ սոդա — 1 թեյի գդալ

Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ
Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_ Կաղամբը մանր կտրատել՝ հեռացնելով վերին թերթիկները։

_ Սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել, գազարը մանր քերիչով մանրացնել։

_ Բուսայուղով տապակի մեջ սոխը տապակել մինչև թափանցիկ դառնա:

_ Սոխին ավելացնել գազարն ու կաղամբը, եփել այնքան, մինչև բանջարեղենը փափկի։ Չմոռանաք աղ անել և ցանել սև պղպեղ։

_ Շոգեխաշել բանջարեղենը կափարիչի տակ, թույլ կրակի վրա, մինչև եփվի:

_ Ձուն կոտրել ամանի մեջ, աղ անել և լավ հարել։

_ Սոդան լցնել մածունի մեջ, խառնել։

_ Ձվի զանգվածը լցնել մածունի զանգվածի մեջ, մաղել ալյուրը։ Ստացված խմորի մեջ լցնել շոգեխաշած կաղամբը գազարով և սոխով, նորից խառնել։

_ Ստացված զանգվածը մասերով լցնել փոքր քանակությամբ բուսական յուղով տապակի մեջ։

_ Տապակել կարկանդակները մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից չափավոր ջերմության վրա:

Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տապակած կարկանդակներ

Խնդրում ենք Գնահատեք