Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ պատրաստելու բաղադրատոմսը շատ պարզ է, այն չի պահանջում խմորի մանրակրկիտ և երկար հունցում։ Պարզապես պետք է բաղադրիչները ճիշտ համամասնությամբ խառնել և կարկանդակները տապակել։
Ի՞նչ գիտենք կաղամբի մասին: Սա շատ օգտակար բանջարեղեն է, որը խորհուրդ է տրվում մեծ թվով հիվանդությունների բուժման ժամանակ։ Օրինակ՝ բժիշկները խորհուրդ են տալիս շաքարախտի դեպքում կաղամբ ուտել։
Այս բանջարեղենի ներուժը գնահատվել է հնուց: Կաղամբը համարվում է չափազանց օգտակար։ Այն առկա է բոլոր դիետիկ ծրագրերում։
Եկեք միասին պատրաստենք համեղ կաղամբով կարկանդակներ։
Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ. Բաղադրիչները
_ մածուն — 400 մլ
_ սոխ — 1 հատ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ կաղամբ — 500 գ
_ աղ — կես թեյի գդալ
_ ալյուր — 400 գ
_ սոդա — 1 թեյի գդալ
Կաղամբով ծույլ կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_ Կաղամբը մանր կտրատել՝ հեռացնելով վերին թերթիկները։
_ Սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել, գազարը մանր քերիչով մանրացնել։
_ Բուսայուղով տապակի մեջ սոխը տապակել մինչև թափանցիկ դառնա:
_ Սոխին ավելացնել գազարն ու կաղամբը, եփել այնքան, մինչև բանջարեղենը փափկի։ Չմոռանաք աղ անել և ցանել սև պղպեղ։
_ Շոգեխաշել բանջարեղենը կափարիչի տակ, թույլ կրակի վրա, մինչև եփվի:
_ Ձուն կոտրել ամանի մեջ, աղ անել և լավ հարել։
_ Սոդան լցնել մածունի մեջ, խառնել։
_ Ձվի զանգվածը լցնել մածունի զանգվածի մեջ, մաղել ալյուրը։ Ստացված խմորի մեջ լցնել շոգեխաշած կաղամբը գազարով և սոխով, նորից խառնել։
_ Ստացված զանգվածը մասերով լցնել փոքր քանակությամբ բուսական յուղով տապակի մեջ։
_ Տապակել կարկանդակները մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից չափավոր ջերմության վրա:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած կարկանդակներ