Առաջարկում ենք պատրաստել մսից ավելի համեղ կաղամբով ծույլ կարկանդակ:
Մենք սովոր ենք ուտել տարբեր միջուկներով կարկանդակներ։ Օրինակ, հացաբուլկեղեններում շատ տարածված են կեքսները չամիչով, վանիլով և շոկոլադով: Սակայն կարկանդակներ կարելի է թխել ոչ միայն քաղցր բաղադրիչներով։ Երբևէ փորձե՞լ եք պատրաստել այսպիսի կարկանդակ:
Կաղամբով ծույլ կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_ կաղամբ — 300 գ
_ սոդա — 1/3 թեյի գդալ
_ աղ — 0,5 թեյի գդալ
_ ալյուր — 3 ճաշի գդալ
_ երշիկ — 50 գ
_ բուսական յուղ — 1 ճաշի գդալ
_ հավի ձու — 3 հատ
_ մայոնեզ — 1 ճաշի գդալ
_մածուն — 3 ճաշի գդալ
Կաղամբով ծույլ կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Նախ պետք է մանր կտրատել կաղամբը և ձեռքերով լավ տրորել, որ կաղամբի ծավալը փոքրանա:
_ Երշիկեղենը կտրատել փոքր խորանարդիկներով և խառնել կաղամբի հետ։ Չմոռանաք աղ անել այս հանպատրաստից աղցանին։
_ Մաքուր ամանի մեջ խառնել ձվերը, բուսական յուղը, մայոնեզն ու մածունը։ Խառնուրդը հարիչով հասցնել համասեռ վիճակի։
_ Խառնել ձվի զանգվածն ու կաղամբի աղցանը։ Ստացված զանգվածին ավելացնել մաղած ալյուրը, ձևավորել խմորը։
_ Սոդան կիտրոնաթթվով մարել, լցնել խմորի մեջ։
_ Կեքսի կաղապարները կարագով յուղել։
_ Խմորն զգուշորեն լցնել կաղապարների մեջ։
_ Ջեռոցը տաքացնում ենք 220 աստիճան և կես ժամ թխել կարկանդակները։
Արդյունքը ձեզ հաճելիորեն կզարմացնի։ Այս խմորեղենը նման կլինի աղանդերի, բայց իրականում դա կլինի ծույլ կարկանդակ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ կարկանդակ ջեռոցում