Առաջարկում ենք պատրաստել շատ համեղ ու արագ հագեցնող Կաղամբով կարկանդակներ:
Այս կարկանդակների խմորն այնքան հաջող է, որ դրանք հաջորդ օրն էլ փափուկ ու հաճելի կլինեն։
Դա, իհարկե, վերաբերում է այն տարբերակին, որ կարկանդակներ այնուամենայնիվ կմնան, չնայած դա քիչ հավանական է)
Որպես միջուկ՝ վերցնում ենք շոգեխաշած կաղամբ։
Կաղամբով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— ալյուր 20 գ
— կաթ 100 մլ
— ալյուր 500 գ
— աղ 1 թեյի գդալ
— շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
— չոր խմորիչ 7 գ կամ կենդանի՝ 21 գ
— կաթ 300 մլ
— ձու 2 հատ
— կարագ 40 գ
Միջուկը պատրաստելու համար վերցրեք.
— կաղամբ 400 գ
— սոխ 1 հատ
— բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
— շաքարավազ 1 թեյի գդալ
— աղ, պղպեղ, կանաչիներ
Կաղամբով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_ Տաք կաթը խառնել խմորիչի, աղի և շաքարի հետ, խառնել, թողնել 20 րոպե։
_ Կաթը միացնել ալյուրի հետ և խառնել մինչև հարթվի, մարմանդ կրակի վրա եփել, մինչև թանձրանա՝ անընդհատ խառնելով: Հեռացնել կրակից, թողնել սառչի։
_ Եփած խմորը, կաթը, ձվերը միացնել թթխմորին, հարիչի ցածր արագությամբ խառնել, մինչև հարթ լինի։ Ավելացնել փափկած կարագը և հունցել ևս 5 րոպե։
_ Ամանը յուղել բուսական յուղով և խմորը դնել մեջը, ծածկել սրբիչով և թողնել 1 ժամ, տաք տեղում։
_ Շոգեխաշած կաղամբի համար նախ տապակել սոխը, հետո ավելացնել կաղամբը։ Եփել մարմանդ կրակի վրա մինչև փափկի՝ ավելացնելով մնացած բոլոր բաղադրիչները։ Թողնել խմորը հանգստանա:
_ Խմորը հունցել և դնել ալյուր ցանած տախտակի վրա: Բաժանել կտորների և գնդիկներ անել դրանցից։
_ Յուրաքանչյուրը գրտնակել բլիթի նման, վրան դնել միջուկը, ծայրերը կպցնել իրար, ձևավորել կարկանդակներ և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
_ Ծածկել սրբիչով և թողնել 15 րոպե։
_ Կարկանդակների վրա քսել հարած ձու և թխել ջեռոցում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե։
Ստացվում են անհավանական համեղ կարկանդակներ կաղամբով!
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարկանդակներ կարտոֆիլով