Պատրաստեք հիանալի չինական կաղամբով կարկանդակներ: Դրանք անփոխարինելի են այն մարդկանց համար, ովքեր ծոմ են պահում կամ բուսակեր են:
Այն չի պարունակում կենդանական ծագման մթերքներ՝ միաժամանակ մնալով շատ համեղ։
Բաղադրատոմսը մեզ է հասել ասիական երկրներից և շատ տարածված է Չինաստանում։
Չինական կաղամբով կարկանդակներ. Բաղադրությունը
_ջուր — 550 մլ
_աղ — 2 թեյի գդալ
_բուսական յուղ — 90 մլ, տապակելու համար — 500 մլ
_գազար — 1 հատ
_շաքարավազ — 1 թեյի գդալ
_սոխ — 1 հատ
_կաղամբ — 450 գ
_չոր խմորիչ — 10 գ
_ալյուր — 650 գ
Չինական կաղամբով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Բանջարեղենը մանրացնել — սոխը մանր կտրատել, գազարը մանր քերիչով անցկացնել, կտրատել կաղամբը։
_Տապակը տաքացնում ենք 50 մլ բուսական յուղով, միջին ջերմության վրա տապակել սոխը, մինչև թափանցիկ լինի։
_Գազարը լցնել սոխի վրա, խառնել 3 րոպե։ Ավելացնել կաղամբ, խառնել բանջարեղենը, աղ անել:
_Բուսական խառնուրդի մեջ լցնել 50 մլ ջուր, եփել միջին ջերմության վրա փակ կափարիչի տակ, մինչև փափկի:
_Եռացնել 250 մլ ջուր, դրա մեջ ավելացնել 5 ճաշի գդալ ալյուր, խառնել ու լցնել սառը ջուր (250 մլ)։
_Խառնուրդին աղ անել, շաքարավազն ու խմորիչը լցնել, այս ամենին խառնել մնացած ալյուրը (650 գրամ)։
_Փափուկ խմոր հունցել, 30 րոպե թողնել թաղանթի տակ տաք տեղում։
_Սառեցնել բանջարեղենային միջուկը։
_Երբ խմորն ավելի փքուն դառնա, հունցել, բուլկի ձևավորել։
_Այն բաժանել երկու մասի, յուրաքանչյուր բաժինը բաժանել փոքր գնդիկների (5-7 հատ):
_Բուլկիները ծածկել թաղանթով, թողնել 20 րոպե։
_Այնուհետև յուրաքանչյուր գնդիկը բացել 2 մմ հաստությամբ ուղղանկյուն շերտով:
_Նեղ եզրերից մեկի վրա դնել միջուկը, ռուլետի նման փաթաթել։
_Ռուլետները պետք է մնան 10 րոպե:
_Այդ ընթացքում տաքացնել արևածաղկի ձեթը տապակի մեջ միջին ջերմության վրա։
_Տապակել յուրաքանչյուր ռուլետը մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Արդյունքում մենք կարող ենք վայելել պարզ պահքի կերակուր։
Բացի այս միջուկից, այլ մթերքներ կարելի է փաթաթել ռուլետի մեջ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլը ջեռոցում