Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով. Դյուրամարս, հագեցնող յուրօրինակ ուտեստ
Համաձայն եմ, միշտ չէ, որ հնարավոր է պատրաստվել ընթրիքին, ինչպես սպասվում էր: Իհարկե, հյուրերին սպասելիս նախապես սնունդ եք գնում և մտածում ընտրացանկի վրա: Բայց սա ամեն օր չէ: Անձամբ ինձ համար, աշխատանքային ծանր օրվանից հետո, այս ուտեստից ավելի համեղ բան չկա: Սառնարանում միշտ կա մի բան, որից դրանք պատրաստեն:
Կես կաղամբ, մի քանի ձու, թեկուզ երեկվա շիլա և մի կտոր միս: 20 րոպե անց ամեն ինչ վերածվում է սրտանց ու հետաքրքիր ուտեստի: Նույնիսկ ընտանիքի ամենաքմահաճ անդամը հաճույքով կվայելի այն:
Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սպիտակ կաղամբ 450 գ
- Ձու 5 հատ
- Աղ 1,25 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
- Սխտորի փոշի 0,5 թեյի գդալ
- Բլղուր 100 գ
- Աղացած հավ 300 գ
- Սոխ 1 հատ
- Սխտոր 1-2 պճեղ
- Ցորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ
Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով. Պատրաստման եղանակը
- Սպիտակ կաղամբը կարող է և հին լինել, մանր կտրատել: Դրան ավելացնել 0,5 թեյի գդալ աղ և տրորել ձեռքերով:
- Այժմ կաղամբին ավելացնել կտրատած կանաչիները, ձուն, ալյուրը, պղպեղն ու սխտորի փոշին, լավ խառնել, ստացվի խմորի նման:
- Խմորը ամեն անգամ խառնել տապակի մեջ դնելուց առաջ: Մինչդեռ բուսայուղը տաքացնել տապակի մեջ:
- Դրա վրա կաղամբի խմորի մի մասը դնել տարածել, տապակել նրբաբլիթը միջին կրակով՝ երկու կողմից:
- Հենց այն կարմրի, հանել կրակից, ստացվում է 6-8 նրբաբլիթ:
- Լցոնի համար ես օգտագործում եմ նախապես եփած բլղուր և մնացած աղացած միս:
- Իհարկե, կարելի է այն նոր պատրաստել: Դա անելու համար միսը սխտորով, սոխով աղալ մսաղացով և 0,5 թեյի գդալ աղ անել:
- Աղացած միսը խառնել բլղուրի հետ, ավելացնել պղպեղ և խմելի սունելի ըստ ճաշակի:
- Խառնել ամեն ինչ, լցնել 1 ճաշի գդալ լցոն կաղամբի նրբաբլիթի վրա: Տարածել այն և փաթաթել նրբաբլիթը խողովակաձև:
- Նույն կերպ, մնացած նրբաբլիթները ձևավորել: Կտրել երկու մասի և տեղադրել տապակի մեջ: Դրա համար տոմատի մածուկը խառնել ջրի, աղի և պղպեղի հետ:
- Ծածկել ամանը կափարիչով և դնել գազօջախին: Նրբաբլիթները թույլ կրակով եփել 30–35 րոպե: Մատուցել դեռ տաք վիճակում:
Կաղամբով նրբաբլիթներ պատրաստում եմ աղացած մսով, որպես կիսաֆաբրիկատ: Լցոնը փաթաթել նրբաբլիթների մեջ, դրանք կոկիկ դնել տոպրակի մեջ և դնել սառնարանը:
Երբ աշխատանքից հետո պատրաստելու ուժ չունեք, և ցանկանում եք հաճելի ընթրիքով հաճեցնել ձեր ընտանիքին, ձեզ միայն նրբաբլիթները կփրկեն:
Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ծույլ լազանյա լավաշով