Կաղամբով փխրուն կարկանդակներ. Անդավաճան ուտեստ, որը սիրում ենք փոքրուց:
Խրթխրթան կաղամբով կարկանդակները շատ համեղ են, կարմրավուն, քնքուշ:
Դրանք կարելի է պատրաստել բացարձակապես ցանկացած միջուկով, այս բաղադրատոմսն իրոք ունիվերսալ է: Դրանք ուտվում են մի ակնթարթում, քանի որ շատ համեղ է ստացվում: Նման կարկանդակների կեղևը գեղեցիկ կարմրավուն և փխրուն է, իսկ միջուկը մնում է փափուկ:
Содержание
Կաղամբով փխրուն կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Ալյուր 450-500 գ
- Կաթ 100 մլ
- Ջուր 100 մլ
- Բուսական յուղ 80 մլ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Շաքար 1 թեյի գդալ
- Թարմ խմորիչ 10 գ
- Շոգեխաշած կաղամբ 500 գ
- Բուսական յուղ` տապակելու համար
Կաղամբով փխրուն կարկանդակներ.Պատրաստման եղանակը
- Կաթը լցնել ամանի մեջ, այնուհետև ջուրը լցնել շաքարավազ և աղ, հունցել խմորիչը: Ավելացնել ալյուրի մի մասը, խառնել մինչև միատարր վիճակի:
- Դրանից հետո լցնել բուսական յուղ, ապա ավելացնել մնացած ալյուրը: Հունցել խմոր, որը պետք է ստացվի առաձգական:
- Խմորը տեղափոխել ամանի մեջ, ծածկել սննդի թաղանթով կամ սրբիչով և տաք տեղում թողնել 1-1,5 ժամ:
- Ձեռքերով հունցել հասունացած խմորը, բաժանել կտորների, դրանցից պատրաստել գնդիկներ:
- Գնդիկներից բլիթներ անել, մեջտեղում դնել շոգեխաշած կաղամբի միջուկը, իսկ եզրերը սեղմում՝ կազմելով կարկանդակը:
- 15 րոպե թողեք նորից հասնելու համար, վրան սրբիչով ծածկել: Դրանից հետո կարկանդակները տապակել թավայի մեջ տաք յուղով, միջին ջերմության վրա, յուրաքանչյուր կողմում 3-4 րոպե:
- Պատրաստի կարկանդակները դնել թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը քաշեն: Մատուցել դեռ տաք վիճակում, զարդարել ըստ ճաշակի:
Կաղամբով փխրուն կարկանդակները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: