Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ. Գունեղ ամառային ուտեստ
Կանաչ սոխով կանաչիներով և սխտորով այսպիսի հիանալի սմբուկները կարելի է մատուցել ոչ միայն սովորական սեղանի շուրջ, այլև հյուրերին զարմացնել տոնական ընթրիքի ժամանակ:
Содержание
Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Շալոտ սոխ 30 գ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Կայեն պղպեղ 1 պտղունց
- Աղացած կարմիր պղպեղ 1 պտղունց
- Դարչին 1/2 թեյի գդալ
- Սուսամբար 1/2 թեյի գդալ
- Ձիթապտղի յուղ 5 ճաշի գդալ
- Շաքար 1 թեյի գդալ
- Սխտոր 4 պճեղ
- Լոլիկի խյուս 400 գ
- Մոցարելլա 125 գ
- Լոլիկ՝ արևով չորացրած 100 գ
- Սմբուկ 300 գր
Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ. Պատրաստման եղանակը
- Մանրակրկիտ լվանալ սմբուկները, ապա կտրեք միջին հաստության շերտերի: Եփած սմբուկի վրա շաղ տալ աղ և թող 10 րոպե մնա՝ հյութը բաց թողնելու համար (սա կազատի դառնությունից):
- Միևնույն ժամանակ, կեղևազերծված սխտորը կտրատեք բարակ օղակներով: Մաքրել շալոտ սոխը և մանր կտրատել: Դրանից հետո մանր կտրատեք արևի տակ չորացրած լոլիկը և մոցարելլա պանիրը:
- 10 րոպե անց լվանալ աղ արած սմբուկի կտորները և մանրակրկիտ չորացնել թղթե սրբիչներով կամ անձեռոցիկներով:
- Լոլիկի խյուսը մի փոքր ամանի մեջ լցնել, ավելացնել մի փոքր ձիթապտղի յուղ կամ բուսական յուղ: Ամանի մեջ լցնել մի փոքր շաքար, ավելացնել մի քիչ դարչին և չոր սուսամբար: Լրացուցիչ ավելացնել մի պտղունց կծու պղպեղ, մի փոքր կայեն պղպեղ և աղ` համը ուժեղացնելու համար: Պատրաստված բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել միմյանց հետ, մինչև համասեռ թանձր զանգված ստացվի:
- Դրանից հետո լցնել պատրաստված սոուսը հրակայուն ամանի հատակին՝ հավասարաչափ տարածելով տարայի մեջ:
- Հետո սմբուկի կտորները սոուսի վրա շարել ամանի մեջ (միմյանց կպած), վերևից մոցարելլա պանրի շերտեր դնել:
- Դրանից հետո դնել արևի տակ չորացրած կտրատած լոլիկը և շաղ տալ փոքր քանակությամբ կտրատած սխտոր և սոխ: Կրկնեք այս շերտերի հերթագայում, քանի դեռ չի լցվել ամբողջ ձևամանը:
- Այժմ բանջարեղենով լցված հրակայուն ամանը դնել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոց և թխել մոտ 25 րոպե:
Մատուցել պատրաստի սմբուկները նախապես կտրատած կանաչիներով (կարող եք օգտագործել կանաչ սոխ, մաղադանոս կամ սամիթ) և կտրատած սխտոր:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Սմբուկով ուտեստ