Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ. Գունեղ ամառային ուտեստ

Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ. Գունեղ ամառային ուտեստ

Կանաչ սոխով կանաչիներով և սխտորով այսպիսի հիանալի սմբուկները կարելի է մատուցել ոչ միայն սովորական սեղանի շուրջ, այլև հյուրերին զարմացնել տոնական ընթրիքի ժամանակ:

Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ

Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Շալոտ սոխ 30 գ
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Կայեն պղպեղ 1 պտղունց
  • Աղացած կարմիր պղպեղ 1 պտղունց
  • Դարչին 1/2 թեյի գդալ
  • Սուսամբար 1/2 թեյի գդալ
  • Ձիթապտղի յուղ 5 ճաշի գդալ
  • Շաքար 1 թեյի գդալ
  • Սխտոր 4 պճեղ
  • Լոլիկի խյուս 400 գ
  • Մոցարելլա 125 գ
  • Լոլիկ՝ արևով չորացրած 100 գ
  • Սմբուկ 300 գր

Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ

Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ

Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ. Պատրաստման եղանակը

  1. Մանրակրկիտ լվանալ սմբուկները, ապա կտրեք միջին հաստության շերտերի: Եփած սմբուկի վրա շաղ տալ աղ և թող 10 րոպե մնա՝ հյութը բաց թողնելու համար (սա կազատի դառնությունից):
  2. Միևնույն ժամանակ, կեղևազերծված սխտորը կտրատեք բարակ օղակներով: Մաքրել շալոտ սոխը և մանր կտրատել: Դրանից հետո մանր կտրատեք արևի տակ չորացրած լոլիկը և մոցարելլա պանիրը:
  3. 10 րոպե անց լվանալ աղ արած սմբուկի կտորները և մանրակրկիտ չորացնել թղթե սրբիչներով կամ անձեռոցիկներով:
  4. Լոլիկի խյուսը մի փոքր ամանի մեջ լցնել, ավելացնել մի փոքր ձիթապտղի յուղ կամ բուսական յուղ: Ամանի մեջ լցնել մի փոքր շաքար, ավելացնել մի քիչ դարչին և չոր սուսամբար: Լրացուցիչ ավելացնել մի պտղունց կծու պղպեղ, մի փոքր կայեն պղպեղ և աղ` համը ուժեղացնելու համար: Պատրաստված բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնել միմյանց հետ, մինչև համասեռ թանձր զանգված ստացվի:
  5. Դրանից հետո լցնել պատրաստված սոուսը հրակայուն ամանի հատակին՝ հավասարաչափ տարածելով տարայի մեջ:
  6. Հետո սմբուկի կտորները սոուսի վրա շարել ամանի մեջ (միմյանց կպած), վերևից մոցարելլա պանրի շերտեր դնել:
  7. Դրանից հետո դնել արևի տակ չորացրած կտրատած լոլիկը և շաղ տալ փոքր քանակությամբ կտրատած սխտոր և սոխ: Կրկնեք այս շերտերի հերթագայում, քանի դեռ չի լցվել ամբողջ ձևամանը:
  8. Այժմ բանջարեղենով լցված հրակայուն ամանը դնել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոց և թխել մոտ 25 րոպե:

Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ

Կանաչիներով և սխտորով սմբուկ

Մատուցել պատրաստի սմբուկները նախապես կտրատած կանաչիներով (կարող եք օգտագործել կանաչ սոխ, մաղադանոս կամ սամիթ) և կտրատած սխտոր:

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Սմբուկով ուտեստ

Խնդրում ենք Գնահատեք