Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով. Համեղ փափկաբլիթներ
Ընդհանուր առմամբ մեր տանը լյարդով ուտեստներն ընդունված չեն եղել: Բայց այս բաղադրատոմսով պատրաստված կարկանդակներն առաջին իսկ պատառից գրավեցին մեզ: Իհարկե, ինչպես կարելի է դիմադրել սրանց: Բաղադրատոմսն ինձ տվեց ընկերուհիս, որը նույնպես բախվել էր այդ խնդրի հետ:
Ամբողջ ընտանիքս սիրում էր այս տապակած կարկանդակները: Ուստի ես շատ պատասխանատու եմ մոտենում դրանց պատրաստմանը: Ես մի փոքր ավելի ջանքեր եմ գործադրում, բայց դա հաստատ արժե: Արդյունքում ստացվում է նուրբ և փափուկ հյուսվածքով ուտեստ, յուրահատուկ համով:
Содержание
Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կեֆիր 200 մլ
- Կաթ 200 մլ
- Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
- Ձու 2 հատ
- Ցորենի ալյուր 600 գ
- Խմորիչ 7 գ
- Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
- Հավի լյարդ 800 գ
- Բրինձ 0,5 բաժակ
- Սոխ 2 հատ
- Աղ `ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով. Պատրաստման եղանակը
- Խմորը պատրաստելու համար տաքացնել կաթը և դրան ավելացնել շաքար, 2 ճաշի գդալ ալյուր և խմորիչ: Խառնել և թողնել մնա 15 րոպե:
- Այդ ընթացքում խառնել տաք կեֆիրը, ձվերը և բուսական յուղը: Ավելացնել հասունացած խմորիչը և 1 թեյի գդալ աղ:
- Աստիճանաբար մաղելով խառնել մնացած ալյուրը, հունցեք հարթ, փափուկ խմոր:
- Տեղափոխել այն յուղած ամանի մեջ և թողնել, որ 1 ժամ հասունանա:
- Մինչ սպասում ենք խմորին, կարելի է պատրաստել լցոնը: Սոխը մանր կտրատել և տապակել բուսական յուղի մեջ: Ավելացնել լյարդի կտորները և տապակել մինչև որ փափկեն:
- Լյարդն ու սոխը բլենդերով մանրացնել, ավելացնել խաշած բրինձը, աղը և պղպեղը, խառնել:
- Խմորը հունցել և թողնել ևս 40 րոպե:
- Դրանից հետո այն բաժանել մոտ 50 գ փոքր կտորների, յուրաքանչյուրը բացել գրտնակով, լցնել միջուկը և փաթաթել գլանաձև:
- Տապակել մեծ քանակությամբ բուսական յուղով երկու կողմերից մինչև կարմրի:
Կարող եք օգտագործել նախորդ օրվանից մնացած եփած բրինձը: Ստացվում է, որ մթերքը չեք թափում, և բացի այդ խնայում եք ժամանակը:
Կարկանդակները լյարդով և բրնձով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն ալադի կեֆիրով