Կարկանդակներ սոխով և խոզաճարպով. Զարմանալի համով նախուտեստ
Երբ ես լսեցի այս կարկանդակների լցոնման մասին, նույնիսկ չէի ուզում դրանք փորձել: Բայց երբ այնուամենայնիվ համտեսեցի, հասկացա, որ դրանք ուղղակի չքնաղ են:
Իրականում սոխով և խոզաճարպով լատվիական կարկանդակները ձևավորելը հաճույք է: Հատկապես, եթե երբևէ վարենիկներ եք պատրաստել, նույն տեխնոլոգիան է: Հետաքրքրե՞ց, դե ուրեմն գնանք խոհանոց:
Содержание
Կարկանդակներ սոխով և խոզաճարպով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 500 գ
- Ջուր 220 մլ
- Արևածաղկի ձեթ 4 ճաշի գդալ
- Ձու 1 հատ
- Խմորիչ 5-6 գ
- Շաքարավազ 20 գ
- Խոզաճարպ 450 գ
- Սոխ 350-400 գ
- Չաման` ըստ ճաշակի
- Աղ` ըստ ճաշակի
Կարկանդակներ սոխով և խոզաճարպով. Պատրաստման եղանակը
- Առաջին քայլը խմոր պատրաստելն է: Խմորիչը լցնել տաք կաթով ամանի մեջ:
- Դրա վրա լցնել շաքարավազը և մաղած ալյուրի կեսը: Խառնել և թողնել տաք տեղում:
- Երբ խմորը բարձրանա, դրան ավելացնել աղը և մնացած ալյուրը:
- Խառնել բաղադրիչները: Վերջում յուղը լցնել ամանի մեջ: Այն կարող է լինել կամ բուսական կամ սերուցքային:
- Այժմ խմորը լավ հունցել, ծածկել տարան սրբիչով և թողնել այն տաք տեղում:
- Մինչ խմորը բարձրանում է (դա կտևի առնվազն մեկ ժամ), պատրաստեք միջուկը:
- Ավանդաբար, աղ դրած ճարպ է օգտագործվում լցոնման համար: Բայց դուք կարող եք վերցնել ինչպես թարմ, այնպես էլ ապխտած ճարպ: Կարելի է վերցնել նաև խոզապուխտ և խոզի կրծքի միս:
- Խոզապուխտը, կամ ճարպը կտրատել մանր խորանարդներով:
- Դրանք լցնել թավայի մեջ և տապակել այնքան, մինչ սոխի փափկության աստիճան:
- Հասունացած խմորը գրտնակել բլիթի տեսքով:
- Բաժակի օգնությամբ շրջանակներ կտրատել: Յուրաքանչյուրի կենտրոնում մի փոքր լցոն դնել: Կարկանդակները ձևավորել վարենիկների նման:
- Պատրաստի կարկանդակները շարել յուղաթղթով ծածկված տապակի վրա: Կարկանդակներին լուսնի ձև տվեք: Ցանկության դեպքում վրան ցանել չամանի սերմերով:
- Ծածկել մաքուր սրբիչով և թողնել 20 րոպե:
- Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե: Երբ դրանք սկսում են ոսկեգույն դառնալ, վրան քսել հարած ձու: Թխել ևս մի քանի րոպե:
Այս քանակի բաղադրիչներից ստացվում է մոտ 40 փոքրիկ կարկանդակ:
Կարող եք կարկանդակները ձեզ հետ վերցնել աշխատանքի, կամ քաղաքից դուրս գնալիս:
Կարկանդակները սոխով և խոզաճարպով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ընտիր պեռաշկի