Կարկանդակ կոտլետներ ուտեստը շատ ավելի հագեցնող կլինի, քան սովորական կոտլետները:
Այն կարելի է պարզապես մատուցել աղցանների և խորտիկների հետ՝ առանց որևէ կողմնակի ճաշատեսակի։
Կարկանդակ կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած միս 400 գր
_Ձու 1 հատ
_Կարտոֆիլ 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Բրինձ 100 գր
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Խմորը պատրաստելու համար
_Ձու 2 հատ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Կաթ 100 մլ
_Ալյուր 120 գր
Կարկանդակ կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը, գազարը, գլուխ սոխը՝ միջին քերիչով անցկացնել, խառնել աղացած մսին և եփած բրնձին։
_Ձուն ավելացնել զանգվածին և լավ խառնել։
_Եթե զանգվածը ջրիկ է, այն չի պահպանի իր ձևը, կարելի է ավելացնել սպիտակաձավար, պաքսիմատ կամ այլ հավելումներ։
_Զանգվածը համեմել աղով, համեմունքներով, կանաչիներով և անուշաբույր կանաչիներով, ըստ ցանկության։
_Կոտլետներ ձևավորել։
_Խմորի համար ձուն խառնել կաթի և ալյուրի հետ, ավելացնել աղը։
_Զանգվածին կարելի է ավելացնել նաև անուշաբույր կանաչիները պղպեղը, ինչը նրան կտա կծու և ախորժելի բուրմունք։
_Կոտլետները թաթախել ալյուրի, ապա խմորի մեջ դնել և տաքացած բուսայուղով տապակի մեջ։
_Տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից:
_Կոտլետները շարել կրկնակի կաթսայի ձևամանի մեջ և շոգեխաշել 30 րոպե։
Մատուցեք այսպիսի նուրբ և հյութեղ, շատ ախորժելի և հագեցնող կոտլետները տարբեր աղցաններով և կծու, տնական սոուսներով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Քյուֆթա պատրաստելու 2 համեղ տարբերակ