Կարտոֆիլը ջեռոցում. Տոնական, համեղ և նրբաճաշակ ուտեստ ֆրանսիական խոհանոցից
Անշուշտ, դուք համտեսել եք միսը ֆրանսիական եղանակով, և գուցե անգամ եփել եք: Այստեղ պատրաստման տեխնոլոգիան նույնն է. Կարտոֆիլ՝ հիմնական բաղադրիչ, սոխ, սոուս և քերած պանրի շերտ: Մեկ շաբաթ առաջ ես մի երեկույթի էի, որտեղ սեղանին կարտոֆիլ կար: Երբեք չէի մտածի, որ այս ուտեստը առանց մսի այդքան համեղ կլինի:
Իհարկե, ես անմիջապես գրեցի բաղադրատոմսը: Մի քանի օր անց ես վերստեղծեցի այս պարզ, բայց շատ համեղ ու հագեցնող ուտեստը: Հիանալի հնարավորություն է սննդացանկը մսային ուտեստներից բեռնաթափելու համար: Լրացումը կլինի սնկով և սոխով տապակած լոլիկի կտորները:
Համեղ է թվում, չէ՞: Եկեք պատրաստենք կարտոֆիլը ջեռոցում:
Կարտոֆիլը ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարտոֆիլ 600 գ
- Սոխ 2 հատ
- Շամպինիոն 300 գ
- Լոլիկ 2 հատ
- Կոշտ պանիր 100 գ
- Թթվասեր 100 գ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Սամիթ` ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի ձեթ` ըստ ճաշակի
Կարտոֆիլը ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
- Նախ մաքրել կարտոֆիլն ու սունկը: Կտրել մի սոխը խորանարդներով, իսկ մյուսը՝ կիսաօղակներով:
- Կտրտած սոխը լցնել բուսայուղով տաքացրած տապակի մեջ և տապակել մինչև թափանցիկ դառնա: Սունկը կտրատել կտորներով և խառնել սոխի հետ:
- Կտրտել սամիթը և ավելացնել այն տապակի մեջ, ավելացնել աղ և պղպեղ:
- Լոլիկները կտրել կիսաօղակներով:
- Կարտոֆիլը՝ բարակ շերտերով կտրել, իսկ պանիրն անցկացնել մանր քերիչով:
- Ծածկել ջեռոցի տապակը փայլաթիթեղով և խոզանակով բուսական յուղ քսել:
- Ձևավորել ուտեստի ներքևի շերտը` կարտոֆիլի մի քանի կտորներով շերտ դնելով:
- Կիսաօղակներով սոխը կարտոֆիլի վրա դնել , համեմել աղով և պղպեղով:
- Հաջորդ շերտը սունկն է: Դրանից հետո լոլիկը դնել:
- Վերին շերտի վրա տարածել թթվասերը, շաղ տալ քերած պանիր:
- Ուտեստը թխել 35-40 րոպե 180 ° C ջերմաստիճանում:
ԱՅս ջեռեփուկը պատրաստելու համար որպես սոուս կարող եք օգտագործել ոչ միայն թթվասեր: Կարելի է մայոնեզ կամ հունական մածուն վերցնել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պատրաստում ենք ջեռեփուկ կարտոֆիլով