Կարտոֆիլով բլիթներ կարող եք պատրաստել ամեն առիթով, ցանկացած խավարտի հետ:
Կարող եք սրանք պատրաստել նույնիսկ երբ շատ քիչ ժամանակ ունեք կամ ցանկանում եք որևէ պարզ ու համեղ կերակուր մատուցել ընտանիքին:
Ժամանակին այս բանջարեղենը հասարակ մարդկանց պարտադրվել է ազնվականների կողմից: Իսկ այժմ դժվար է պատկերացնել կյանքն առանց կարտոֆիլի։ Բացի այդ, դրա պատրաստման հարյուրավոր մատչելի տարբերակներ կան:
Մենք կներկայացնենք կարտոֆիլով բլիթների հագեցնող տարբերակներից մեկը։
Կարտոֆիլով բլիթներ. Բաղադրիչներ
_ սոխ — 1 հատ
_ մայոնեզ — 3 թեյի գդալ
_ կարտոֆիլ — 6 հատ
_ սխտոր — 2 պճեղ
_ ձու — 3 հատ
_ պանիր — 100 գ
_ ալյուր — 3 ճաշի գդալ
Կարտոֆիլով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Երկու ձու պետք է նախապես եփել, սառեցնել և մաքրել կեղևը։ Սոխը կտրատել օղակի քառորդ մասով, կեղևահան արված կարտոֆիլը խոշոր քերիչով քերել։
_ Կարտոֆիլն ու սոխը միացնել, ձուն ջարդել զանգվածի մեջ, ըստ ճաշակի ավելացնել աղ ու սև պղպեղ։
_ Կարտոֆիլի խառնուրդը մանրակրկիտ խառնել, մեջը մաղել ալյուրը, մի տեսակ խմոր հունցել։
_ Եփած ձուն և պանիրը մանր քերիչով մանրացնել, խառնել մայոնեզի հետ և խառնել։
_ Ճզմիչով անցած սխտորի պճեղներն ավելացնել խառնուրդի մեջ։
_ Կարտոֆիլի խմորից փոքրիկ բլիթներ կազմել։
_ Կարտոֆիլի բլիթները տապակել բուսայուղով տապակի մեջ, երկու կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_ Երբ բլիթի մի կողմը տապակվի, կարելի է վրան դնել պանրի զանգվածը։
_ Կափարիչով ծածկել տապակը, կարտոֆիլի բլիթները եփում ենք մարմանդ կրակի վրա 5 րոպե։
_Հալած պանիրը տապակած կարտոֆիլի հետ համակցված, տալիս է շատ համեղ արդյունք։
Մատուցելիս կարելի բլիթների վրա կտրատած կանաչիներ ցանել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլը ջեռոցում