Կարտոֆիլով կարկանդակ. Անգամ չի հասցնի սառչել, հյութալի և համեղ ուտեստ
Կարտոֆիլով և մսով համեղ կարկանդակը կարող է լինել լիարժեք ուտեստ: Այն կարող եք ձեզ հետ վերցնել, երբ գնում եք բնության գրկում հանգստանալու: Այս կարկանդակը կարելի է հացի փոխարեն մատուցել ապուրների հետ, որ ավելի հագեցնող լինի:
Содержание
Կարտոֆիլով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- կարտոֆիլ -1 կգ
- սոխ — 1 հատ
- սխտոր — 2-4 պճեղ
- աղացած միս — 0,5 կգ
- ձու — 5 հատ
- կոշտ պանիր — 100 գր
Կարտոֆիլով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Կլպած և լվացված կարտոֆիլը մանրացրեք՝ փոքր խորանարդներ ստանալու համար: Կարող եք ժամանակ խնայել և կարտոֆիլը քերել: Բայց այս դեպքում կերակրատեսակի կառուցվածքը կխախտվի:
- Մի փոքր բուսական յուղ լցրեք բարձր եզրով տաք տապակի մեջ: Լցնել կտրատած կարտոֆիլը դրա մեջ: Խառնել և տապակել միջին կրակի վրա: Կարտոֆիլը պետք չէ տապակել, այլ շոգեխաշել մինչև փափկելը: Դա կտեւի 10-15 րոպե (կախված կարտոֆիլի տեսակից):
- Տապակը հանեք կրակից: Կարտոֆիլը լցնել մեծ ամանի մեջ, որպեսզի այն սառչի:
- Կլպած սոխը մանր կտրատել:
- Մանրացրեք սխտորի պճեղները դանակով:
- Տապակը դնել կրակին, լցնել մի քիչ բուսական յուղ և մեջը լցնել սոխն ու սխտորը: Խառնել և տապակել մինչև կիսաթափանցիկ:
- Աղացած միսն ավելացնել տապակի մեջ: Աղացած միսը խառնել սոխի և սխտորի հետ և տապակել միջին կրակի վրա, մինչև որ փափկի 5 րոպեի ընթացքում:
- Աղացած մսին աղ անել, սև և կարմիր աղացած պղպեղ ավելացնել, իսկ տապակման վերջում՝ անուշաբույր կանաչիների խառնուրդ: Խառնել և հանել կրակից:
- 5 ձու կոտրեք խորը ամանի մեջ: Ավելացնել աղ, սև պղպեղ, կարտոֆիլի համեմունքներ (ըստ ցանկության), խառնել պատառաքաղով: Ձվերը հարելու անհրաժեշտություն չկա: Բավական է խառնել մինչև հարթ վիճակը:
- Ձվի խառնուրդը լցնել մի փոքր սառած կարտոֆիլի մեջ:
- Քերել պանիրը մանր քերիչով:
- Թավայի մեջ լցնել մի փոքր բուսական յուղ և խոզանակով քսել այն տապակի ներքևի մասում: Կարտոֆիլի և ձվի խառնուրդի կեսը տարածել տապակի վրա:
- Վրան ցանել քերած պանրի կեսը:
- Այժմ լցնել աղացած միսը և տարածել հարթեցնելով: Վերևից ցանել մնացած քերած պանիրը:
- Ձվի-կարտոֆիլի մնացած խառնուրդը լցնել աղացած մսի վրա:
- Փակել կափարիչով և դնել միջին կրակի վրա: Տապակել ծածկված 5-7 րոպե:
- Կարկանդակը շրջելու համար վերցրեք մի հարթ լայն ափսե և վրան քսեք բուսական յուղ: Դրանով ծածկել տապակը, արագ շրջել կարկանդակը և չեփված կողմով դնում թավայի մեջ: Տապակել կափարիչի տակ միջին կրակի վրա ևս 7 րոպե:
Կարտոֆիլով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով և հավի մսով ջեռեփուկ