Նուրբ և շատ հյութալի կոլոլակները նույնքան համեղ ու բուրավետ են ստացվում, որքան անմոռանալի կարտոֆիլով կոլոլակները և դրանք պատրաստվում են շատ պարզ և հեշտ։
Կարտոֆիլով կոլոլակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած միս 500 գր
_Կծու կանաչ պղպեղ, սոխ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Ձու 2 հատ
_Ալյուր 2 ճաշի գդալ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
_Պանիր 150 գր
_Տոմատի սոուս՝ ըստ ճաշակի
_Ուրց, օրեգանո՝ ըստ ճաշակի
Կարտոֆիլով կոլոլակներ. Պատրաստման եղանակը
_Աղացած միսը խառնել մանր կտրատած կանաչիների, կանաչ սոխի, քերած սոխի, ալյուրի, աղի, պղպեղի և տարբեր համեմունքների՝ ըստ ճաշակի, քերած սխտոր և ձու, բուսական յուղ:
_Սկզբում զանգվածը լավ հունցել, ապա մի քանի րոպե հարել։
_Ձևամանը քսել բուսական յուղով։
_Կոլոլակներ ձևավորել և դնել կաղապարի մեջ:
_Յուրաքանչյուրի մեջտեղում ճաշի գդալով փոսիկ անել և դնել կարտոֆիլով գնդիկները (կարտոֆիլի պյուրեն խառնել քերած պանրով, մի կտոր կարագով, սամիթով և ձեր նախընտրած այլ հավելումներով):
_Տոմատի մածուկը նոսրացնել ջրով և ավելացնել անուշաբույր կանաչիներ, աղ անել, սոուսը լցնել կոլոլակների վրա, վրան ցանել քերած պանիր:
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 10-15 րոպե։
Այս ուտեստը ձեզ անշուշտ դուր կգա, և այն կարելի է մատուցել ցանկացած կողմնակի ուտեստի հետ: Օրինակ՝ խաշած բրնձով, որի վրա կարելի լցնել կոլոլակների սոուսը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լցոնած կարտոֆիլ ջեռոցում