Կարտոֆիլով Հաց. Մենք ձեզ հետ կիսում ենք պարզ, բայց շատ հաջող բաղադրատոմս
Միայն ցորենի ալյուրը չէ կարևորը: Կարտոֆիլով հացը հանդիպում է աշխարհի գրեթե բոլոր խոհանոցներում: Գերմանիայում դրա պատրաստման համար օգտագործում են աշորայի ալյուր, Իռլանդիայում՝ վարսակի ալյուր: Ֆինները սիրում են դրան ավելացնել խնկունի, իսկ Իտալիայում այս հացը պատրաստում են արդեն հարյուրամյակներ:
Կարտոֆիլով հացն ունի մի շարք առավելություններ. Դրանք ունեն ոսկեգույն շագանակագույն կեղև, նուրբ (նույնիսկ փոքր-ինչ խոնավ) միջուկ և ուժեղ բույր: Սա թխելիս տանը հաճելի բույր է տարածվում: Հարմարավետության զգացում ստեղծելու համար ավելի հեշտ ձև չկա:
Կարտոֆիլով Հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարտոֆիլ 250 գ
- Ցորենի ալյուր 500 գ
- Ջուր 295 մլ
- Աղ 2 թեյի գդալ
- Չաման 1 թեյի գդալ
- Սամիթի սերմ 0,5 թեյի գդալ
- Խմորիչ 20 գ
- Շաքար 0,5 թեյի գդալ
Կարտոֆիլով Հաց. Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստել խմոր: 100 գ տաք ջուրը խառնել խմորիչի հետ և ավելացնել 100 գ ալյուր: Խառնել և թողնել 8 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում ՝ ծածկելով սննդային թաղանթով: Կարող եք բաց թողնել այս կետը, բայց սա է միակ միջոցը, որը իսկապես փափուկ խմոր կստանաք:
- Կարտոֆիլը խաշել և քերել կամ խյուս դարձնել:
- Սամիթի և չամանի սերմերն աղալ, փոշի դարձնել, ավելացնել մնացած ալյուրին, լցնել աղը, կարտոֆիլը և ջուրը:
- Ծածկել ստացված խմորը և մեկ ժամ թողեք տաք տեղում:
- Խմորը դնել յուղած տապակի մեջ և 15 րոպե թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Դրանից հետո վերևի մասը քսել աղած ջուր (1 թեյի գդալ 50 մլ-ին) և թխել ևս 30 րոպե: Կրկնել պրոցեսը և թխել վերջին 15 րոպեի ընթացքում:
Ինչպես ասացինք, խնկունին օգտակար կլինի: Ալյուրի և կարտոֆիլի համամասնությունները կարող են փոխվել, բայց եթե կարտոֆիլի պյուրեն գերակշռի, խմորը չափազանց ծանր կլինի: Գրեթե ցանկացած հաց ավելի լավ համ կունենա կենդանի թթխմորով: Բայց սա ամենևին պարտադիր չէ: Փորձեք մեկ անգամ թխել, և կտեսնեք, թե որքան հեշտ է դա:
Կարտոֆիլով Հացը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց