Կարտոֆիլով նրբաբլիթներ. Պարզ, էժան, հագեցնող և շատ համեղ:
Նրբաբլիթների բաղադրատոմսը մարդկությանը հայտնի ամենահիններից է: Մեր հին նախնիները 10000 տարի առաջ քարե սալերի վրա թխում էին նրբաբլիթների նախնիներին )
Հետո պատրաստման եղանկաը հնարավորինս պարզեցվեց։ Հիմա մարդիկ շատ ավելի լավ են թխում բլիթները, բաղադրիչների տեսականին ընդլայնվել է։ Սովորեցինք նաև, թե ինչպես կարելի է տարբեր միջուկներ ավելացնել բլիթների վրա, օրինակ՝ կարտոֆիլ։
Կարտոֆիլով նրբաբլիթներ. Բաղադրիչներ
_ կարտոֆիլ — 3 հատ
_ ալյուր — 230 գ
_ սոխ — 1 հատ
_ կանաչ սոխ — 3 ճյուղ
_ աղ — մի պտղունց
_ բուլղարական պղպեղ — 1 հատ
_ հավի ձու — 5 հատ
_ պանիր — 100 գ
_ բուսական յուղ — 40 մլ
_ շաքարավազ — 0,5 ճաշի գդալ
_ կաթ — 500 մլ
_ պաքսիմատ — 100 գ
Կարտոֆիլով նրբաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Կարտոֆիլը մաքրել և կտրել մեծ շերտերով, խաշել աղ արած ջրի մեջ, մինչև փափկի:
_ Սոխը մանր կտրատել խորանարդիկներով։
_ Կտրատել պղպեղը՝ նախապես հեռացնելով սերմերն ու պոչը։
_ Սոխը տապակել 10 մլ բուսայուղի մեջ մինչև փափկի։ Ավելացնել բուլղարական պղպեղ և եփել մի քանի րոպե։
_ Կարտոֆիլը տրորել մինչև պյուրեն, խառնել տապակած պղպեղի և սոխի հետ։
_ Պանիրը մանրացնել միջին քերիչով, դնել կարտոֆիլի պյուրեի վրա։ Կանաչ սոխը մանր կտրատել, լցնել կարտոֆիլի զանգվածի մեջ և ամեն ինչ խառնել։
_ Առանձին տարայի մեջ կոտրել երկու ձու, աղ ու շաքարավազ ավելացնել, հարել հարիչով, մինչև հատիկները լուծվեն։
_ Տարայի մեջ լցնել 250 մլ կաթ, ավելացնել 200 գրամ ալյուր և հարել մինչև հարթ լինի։
_ Նրբաբլիթի խմորին ավելացնել կաթի երկրորդ մասը և 20 մլ արևածաղկի ձեթ, նորից հարել։
_ Մնացած ձեթով տապակը տաքացնել, բարակ բլիթներ տապակել։
_ Յուրաքանչյուր նրբաբլիթի մեջ լցնել 2 ճաշի գդալ կարտոֆիլի միջուկ և փաթաթել այն ծրարի նման:
_ Մի ամանի մեջ խառնել ձվերը, մնացած ալյուրը և աղը: Նրբաբլիթները նախ թաթախել ձվի զանգվածի, ապա պաքսիմատի մեջ։
_ Տապակել նրբաբլիթները տապակի մեջ, յուրաքանչյուր կողմից, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Այսպիսով, ստացվում է նրբաբլիթից և կարտոֆիլից բավականին համեղ ուտեստ։ Բանջարեղենը միշտ լավ է զուգորդվել նրբաբլիթի խմորի հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ավանդական նրբաբլիթներ