Առաջարկում ենք պատրաստել Կարտոֆիլով պիցցա, կհամոզվեք, որ միշտ չէ, որ համեղ ուտեստ պատրաստելու համար մեծ հմտություն է պետք:
Կարտոֆիլով պիցցան տապակում ենք թավայի մեջ բառացիորեն մի քանի րոպեում և կարելի վստահ լինել, որ ոչ մի կտոր չի մնա ափսեի մեջ:
Ձեզ անպայման դուր կգա այս պիցցան իր համի և պատրաստման գործընթացի պարզության համար: Հիանալի արագ ուտեստ:
Կարտոֆիլով պիցցա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— կարտոֆիլ 4 հատ
— ձու 1 հատ
— եփած երշիկ 100 — 150 գ
— աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի
— ալյուր 2 ճաշի գդալ
— ապխտած երշիկ 100 — 150 գ
— լոլիկ 1 — 2 հատ
— կոշտ պանիր 100 գ
Կարտոֆիլով պիցցա. Պատրաստման եղանակը
_ Երշիկները կտրատել շերտերով, լոլիկը բարակ ձողիկներով կամ նույնպես շերտերով։
_ Կոշտ պանիրը և հում կարտոֆիլը քերել միջին քերիչով։ Ավելացնել ձուն, աղն ու պղպեղը ըստ ճաշակի, մեջը լցնել ալյուրը և զանգվածը հունցել մինչև հարթ լինի։
_ Զանգվածին կարող եք ավելացնել համեմունքներ կարտոֆիլի կամ պիցցայի համար, այդպես ձեր ուտեստն ավելի վառ համ կունենա:
_ Կարող եք նաև ավելացնել պրովանսալ կամ իտալական համեմուքներ:
_ Տապակը տաքացնել բուսայուղով և մեջը տարածել կարտոֆիլի զանգվածը, հարթեցնելով շերտը։
_ Շերտը մարմանդ կրակի վրա տապակել բառացիորեն 5 րոպե՝ մինչև կարտոֆիլը կարմրի։
_ Ափսեի օգնությամբ շրջել կարտոֆիլի շերտը, քսել մայոնեզ, այնուհետև դնել լոլիկի կտորները, երշիկը և պիցցայի վրա ցանել պանիր։
_ Ուտեստը տապակել 5-10 րոպե և հեռացնել կրակից։
Պիցցան դնել ափսեի վրա, մատուցելիս զարդարել թարմ կանաչիներով՝ սամիթով և ռեհանով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական պիցցա