Կարտոֆիլով պյուրե. Ստացվում է արագ, եթերային և նրբահամ

Կարտոֆիլով պյուրե ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլով պյուրե. Ստացվում է արագ, եթերային և նրբահամ

Այս ուտեստը կարելի է պատրաստել տարբեր ձևերով, յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի համեղ կողմնակի ճաշատեսակի իր գաղտնիքները: Այս բաղադրատոմսն ինձ առաջարկեց ընկերուհիս, ով ապրում է գերմանական գյուղում:

Կարտոֆիլով պյուրե

Կարտոֆիլով պյուրե. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կարտոֆիլ 1 կգ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Կարագ 50 գ
  • Բուսական յուղ 30 գ
  • Դափնու տերև 2 հատ
  • Պղպեղ 5 հատ
  • Համեմունքներ կարտոֆիլի համար 0,5 թեյի գդալ
  • Ջուր 500 մլ

Կարտոֆիլով պյուրե

Կարտոֆիլով պյուրե

Կարտոֆիլով պյուրե. Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթսայի մեջ կարագ դնել և լցնել բուսական յուղը:
  2. Երբ կարագը հալվի, ավելացնել կարտոֆիլը, աղ անել և ցանել համեմունքները:
  3. Տապակել կարտոֆիլն՝ անընդհատ խառնել, որպեսզի կտորները չվառվեն:
  4. Երբ կարտոֆիլը սկսում է կարմրել, տապակելուց 10 րոպե հետո ավելացնել պղպեղը և դափնու տերևը, լցնել ջուրը:
  5. Եփել մինչև փափկելը, ջուրը քամել և կարտոֆիլը տրորել՝ պյուրե պատրաստել:
  6. Անհրաժեշտության դեպքում կարտոֆիլի հեղուկից լցնել` ցանկալի թանձրության կողմնակի կերակուր ստանալու համար:

Կարտոֆիլով պյուրե

Պյուրեն ստացվում է` անուշահոտ, նուրբ, յուղալի համով, այն իդեալական է ցանկացած նախուտեստների հետ` ինչպես մսի, այնպես էլ ձկան: Ձեզ հաստատ դուր կգա:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կարտոֆիլով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք