Կարտոֆիլով պյուրե. Ստացվում է արագ, եթերային և նրբահամ
Այս ուտեստը կարելի է պատրաստել տարբեր ձևերով, յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի համեղ կողմնակի ճաշատեսակի իր գաղտնիքները: Այս բաղադրատոմսն ինձ առաջարկեց ընկերուհիս, ով ապրում է գերմանական գյուղում:
Կարտոֆիլով պյուրե. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարտոֆիլ 1 կգ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Կարագ 50 գ
- Բուսական յուղ 30 գ
- Դափնու տերև 2 հատ
- Պղպեղ 5 հատ
- Համեմունքներ կարտոֆիլի համար 0,5 թեյի գդալ
- Ջուր 500 մլ
Կարտոֆիլով պյուրե. Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ կարագ դնել և լցնել բուսական յուղը:
- Երբ կարագը հալվի, ավելացնել կարտոֆիլը, աղ անել և ցանել համեմունքները:
- Տապակել կարտոֆիլն՝ անընդհատ խառնել, որպեսզի կտորները չվառվեն:
- Երբ կարտոֆիլը սկսում է կարմրել, տապակելուց 10 րոպե հետո ավելացնել պղպեղը և դափնու տերևը, լցնել ջուրը:
- Եփել մինչև փափկելը, ջուրը քամել և կարտոֆիլը տրորել՝ պյուրե պատրաստել:
- Անհրաժեշտության դեպքում կարտոֆիլի հեղուկից լցնել` ցանկալի թանձրության կողմնակի կերակուր ստանալու համար:
Պյուրեն ստացվում է` անուշահոտ, նուրբ, յուղալի համով, այն իդեալական է ցանկացած նախուտեստների հետ` ինչպես մսի, այնպես էլ ձկան: Ձեզ հաստատ դուր կգա:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով աղցան