Կարտոֆիլով ջեռեփուկ. Յուրահատուկ համով և գեղեցկությամբ հիացնող ուտեստ
Վառարանում եփված կարտոֆիլը աղացած մսով և տարբեր համեմունքներով ոչ միայն շատ անուշաբույր են, այլև ախորժելի: Նման ուտեստը իդեալական է տոնական սեղանի համար, լրացնում է բոլոր մյուս նախուտեստները և միշտ դուր է գալիս հյուրերին:
Содержание
Կարտոֆիլով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարտոֆիլ 6 հատ
- Սոխ 4 հատ
- Գազար 1 հատ
- Աղացած միս 500 գ
- Պապրիկա, կարմիր կծու պղպեղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
- Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ, բուսական յուղ՝ ըստ ճաշակի
- Պանիր 150 գր
Կարտոֆիլով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլը կտրել երկու մասի և մեջտեղը փոսիկ անել նավակների տեսք տալու համար:
- Տապակել դրանք բուսական յուղի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը, դնել թղթե սրբիչների վրա:
- Կտրատել սոխը (2 հատ) և խառնել աղացած մսի հետ: Պետք է ավելացնել նաև աղ և համեմունքներ ըստ ճաշակի, թարմ կամ չոր կանաչիներ:
- Կարտոֆիլի նավակները լցնել աղացած մսով և դնել դրանք ջեռոցի տապակի մեջ:
- Մանր կտրատել մնացած սոխը, քերել գազարը խոշոր քերիչով:
- Տապակել բանջարեղենը բուսական յուղի մեջ, մինչև կիսաեփ լինի:
- Խառնել տոմատի մածուկով` համտեսել և լցնել 500 մլ եռջուր, խառնել:
- Լցնել կանաչիները սոուսի մեջ և լցնել տեսքով նավակների մեջ:
- Այն պետք է 20 րոպե թխել 200 աստիճանով, հանել, վրան շաղ տալ քերած պանիր և թխել ևս 5 — 7 րոպե:
Ես մատուցում եմ նման անուշահոտ և սրտանց կողմնակի ճաշատեսակը տաք վիճակում, վրան լցնել սոուսը: Աղացած միսը հիանալիորեն փոխարինվում է նախապես տապակած սնկով, որը կարելի է խառնել խաշած հավի կամ այլ մսի, խոզապուխտի, սխտորի և կանաչիների հետ:
Կարտոֆիլով ջեռեփուկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Պատրաստում ենք ջեռեփուկ կարտոֆիլով