Շատերն են սիրում այս կարտոֆիլով ջեռեփուկը: Ջեռոցում տապակած ուտեստը կարելի է մատուցել թարմ բանջարեղենով կամ կաղամբով աղցանով:
Այս ճաշատեսակը հյութալի է, քնքուշ, իսկ նրա անուշ բույրը՝ հիանալի է:
Կարտոֆիլով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած հավ — 400 գր
_Կարտոֆիլ — 750 գր
_Կոշտ պանիր — 100 գր
_Թթվասեր — 80 գր
_Սոխ — 1 հատ
_Գազար — 1 հատ
_Ձու — 1 հատ
_Լոլիկ — 1 հատ
_Սխտոր — 2 պճեղ
_Աղ — ձեր ճաշակի
_Պրովանսյան կանաչիներ — 1 թեյի գդալ
_Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ցանկության
_Բուսական յուղ՝`ձևամանին քսելու համար
Կարտոֆիլով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել կարտոֆիլը, լավ լվանալ: Վերցնել ապակե տարա և հնարավորինս բարակ շերտերով կարտոֆիլը կտրել: Կտրելու համար կարող եք օգտագործել բանջարեղեն մաքրելու գործիքը:
_Աղ անել, ավելացնել պրովանսյան կանաչիներ, լավ խառնել, մի փոքր թողնել մնա ամանի մեջ:
_Դրանից հետո ջեռոցի ամանին յուղ քսել և կարտոֆիլով ծածկել ջեռոցի ամանի հատակն ու կողմերը:
_Լվացված միջին չափի լոլիկը կտրել փոքր խորանարդներով: Լցնել ափսեի մեջ, ավելացնել աղը և թթվասերը, լավ խառնել:
_Պանիրը քերել խոշոր քերիչով, գազարները՝ մանր քերիչով:
_Ձուն ավելացնել աղացած մսին, ավելացնել աղ, պղպեղ, սոխը և սխտորը (դրանք մսաղացով անցկացնելուց հետո): Խառնել, մինչև հարթվի:
_Աղացած մսից ձևավորել, մի քիչ մեծ ընկույզի չափի կոլոլակներ և դնել կարտոֆիլի վրա:
_Կոլոլակների վրա փոսիկ անել: Մնացած կարտոֆիլը միջնապատերի տեսքով դնել կոտլետների շուրջը:
_Լոլիկ-թթվասերով խառնուրդը փոսիկների մեջ լցնել: Վերևից ծածկել յուրաքանչյուր կոտլետ քերած գազարով: Ձևամանը փակել փայլաթիթեղով՝ զգուշորեն ծալելով եզրերը:
_Ձևամանը 30-40 րոպե դնել նախապես մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
_Նշված ժամանակը լրանալուց հետո հանել փայլաթիթեղը կաղապարից և ցանել քերած պանիր:
_Կրկին դնել ջեռոցը և եփել 10-15 րոպե, մինչև պանրի կեղևի ձևավորումը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պիրոգ ֆրանսիական Քիշ Լորեն