Կարտոֆիլով ռուլետներ Ալուպատրա. Կարտոֆիլով կերակուրը դիետիկ է, պասային, բայց շատ համեղ: Պահքի շրջանում, կամ երբ հրաժարվել եք մսից՝ իսկական ժամանակն է փորձել այս համեղ կերակուրը: Ալուպատրան բուսակերների սիրելի կարկանդակներից է, որը նրանք հաճույքով են վայելում:
Համեմունքների փունջը սովորական կարտոֆիլի միջուկը վերածում է արտասովոր համեղի՝ առասպելական բույրով: Իսկ քրքումի ավելացմամբ, խմորը ձեռք է բերում ախորժելի ոսկեգույն երանգ։
Կարտոֆիլով ռուլետներ Ալուպատրա. Բաղադրիչները
Խմորի բաղադրիչները
_100 մլ ջուր
_0,5 թեյի գդալ աղ
_200 գ ալյուր
_1 ճաշի գդալ բուսական յուղ
_1 պտղունց աղացած քրքում ըստ ցանկության (գույնի համար)
Լցոնի բաղադրիչներ
_4 միջին կարտոֆիլ
_1 թեյի գդալ շաքարավազ
_1,5 թեյի գդալ աղ
_ձեր նախասիրած կանաչիների փունջ (մաղադանոս, սամիթ, համեմ, ռեհան)
_1/4 թեյի գդալ կարրի
_1/6 թեյի գդալ աղացած կոճապղպեղ
_1,5 թեյի գդալ քնջութի սերմեր
Կարտոֆիլով ռուլետներ Ալուպատրա. Պատրաստման եղանակը
1. Կարտոֆիլը մանրակրկիտ լվանալ և խաշել կեղևով։ Թողնել սառչի։ Երբ մի քիչ սառչի, մաքրել կեղևը և տրորում կարտոֆիլի ճզմիչով։
2. Ավելացնել մանր կտրատած խոտաբույսերը, քնջութի սերմերը, աղը, շաքարավազը և համեմունքները, խառնել։ Միջուկը պատրաստ է։
3. Ալյուրը, քրքումը, աղը, ջուրն ու ձեթը խառնել։ Առաձգական խմոր հունցել և ծածկելով թողնել 30 րոպե։
4. Խմորը գրտնակում ենք 3–4 մմ հաստությամբ բարակ շերտով։ Դրեք սառեցված միջուկը՝ սեղմելով այն ձեռքի ափով։ Փաթաթել ռուլետը:
5. Ռուլետը կտրատել 1,5–2 սանտիմետր հաստությամբ շերտերի, դրանք դնելով ալյուրով ծածկել մակերեսի վրա։
6. Տաքացնել 1-2 ճաշի գդալ բուսական յուղ և տապակել ռուլետները մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Կարճ ժամանակում կարկանդակների մի ամբողջ լեռ պատրաստ է, համեղ և հագեցնող։ Ալուպատրան կարելի է մատուցել որպես նախուտեստ բանջարեղենի և առաջին ուտեստների համար, բայց դրանք մի ակնթարթում կանհետանան նույնիսկ առանց որևէ համադրության:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ պեռաշկիներ