Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Համեղ և հագեցնող փքաբլիթները միայն քաղցր չեն լինում

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Համեղ և հագեցնող փքաբլիթները միայն քաղցր չեն լինում:

Ամբողջ աշխարհում դոնաթները հայտնի են որպես առատ յուղի մեջ խորը տապակած հացաբուլկեղենային արտադրանք: Դրանք պատրաստվում են ինչպես քաղցր, այնպես էլ աղի, և ներսում ավելացվում են տարբեր լցոնումներ: Ո՞վ կմտածեր, որ այդպիսի պարզ ուտեստը նույնիսկ ծագման մի քանի վարկած կունենա:

Այս դեպքում մենք որոշեցինք հեռանալ սովորական բլիթների տարբերակից և առաջարկում ենք հարմար բաղադրատոմս: Խոսքը կարտոֆիլի բլիթների մասին է: Կարտոֆիլն իր կառուցվածքի շնորհիվ հիանալի պահում է իր ձևը և իդեալական է խմորի համար: Ի դեպ, դրան կարող եք ավելացնել ոչ միայն քերած պանիր, այլև կտրատած սունկ կամ երշիկեղեն:

Առաջարկում ենք կարտոֆիլով փքաբլիթները մատուցել թարմ բանջարեղենով և թթվասերով: Կարող եք մատուցել նաև ձեր նախընտրած սոուսով:

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ
Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Բաղադրությունը

  • Կարտոֆիլ 8 հատ
  • Կանաչ սոխ 1 փունջ
  • Մաղադանոս 1 փունջ
  • Պապրիկա 1 թեյի գդալ
  • Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
  • Աղ 1.5 թեյի գդալ
  • Կոշտ պանիր 200 գ
  • Ձու 1 հատ
  • Մածուն 2 ճաշի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
  • Արևածաղկի ձեթ `համտեսել

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կարտոֆիլը խաշել: Այնուհետև տրորեք այն պատառաքաղով կամ ճզմիչով: Կանաչիները և սոխը մանրացնել, ավելացնել կարտոֆիլին, աղ, պղպեղ անել:
  2. Քերել պանիրը խոշոր քերիչով և լցնել այն կարտոֆիլի մեջ: Խառնել ամեն ինչ ձեռքով:
  3. Ստացված զանգվածից փոքր բլիթներ ձևավորել: Առանձին խառնել ձուն, մածունը և ալյուրը: խառնել հարիչով: Յուրաքանչյուր բլիթը թաթախել այս խառնուրդի մեջ և տապակել մեծ քանակությամբ տաքացած յուղով տապակի մեջ:

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ

Կարտոֆիլով փքաբլիթները պատրաստ են, դրանք շատ հագեցնող են, այնպես որ մի ծանրաբեռնեք մսով կամ ձկնամթերքով:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք