Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Հիանալի, համեղ ու անուշաբույր ուտեստ

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Հիանալի, համեղ ու անուշաբույր ուտեստ

Տապակած կարտոֆիլով բլիթները շատ հեշտ են պատրաստվում, այնպես որ անհրաժեշտ է միայն տանը կարտոֆիլ ունենալ:

Դրանք անհետանում են հեռուստացույցի առջև ժամանակ անցկացնելիս, դուք չեք նկատի, թե ինչպես ամբողջը կդատարկվի ափսեից: Այս բլիթներն անխղճորեն համեղ են:

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադիչները.

  • Կարտոֆիլ 2 հատ
  • 1 բաժակ ջուր
  • Կաթ 200 մլ
  • Ձու 1 հատ
  • Արագ խմորիչ 10 գ
  • Սև պղպեղ 1 գրամ
  • Աղ 8 գ
  • Կարմիր պղպեղ 1 թեյի գդալ
  • Սամիթ կամ մաղադանոսի տերևները
  • Ալյուր 200 գ
  • Բուսական յուղ 300 մլ

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Ինչպես պատրաստել

  1. Վերցնել կեղևազերծված կարտոֆիլ, կտրել կտորներով, լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել տաք ջուր, եռացնել մինչև փափկի: Հետո դրանից պետք է կարտոֆիլի պյուրե պատրաստել:
  2. Կարտոֆիլ վրա լցնել կաթը, կոտրել ձուն, ավելացնել խմորիչ, ըստ ճաշակի աղ,  սև և կարմիր պղպեղ, մանր կտրատած կանաչիներ: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
  3. Հետո, լցնել ալյուրը, խմորը հունցել, ծածկել սննդի թաղանթով՝ մակերեսին հպած, թողեք 40 րոպե: Պատրաստի խմորը լցնել խոհարարական տոպրակի մեջ:
  4. Տապակը դնել վառարանի վրա, լցնել բուսական յուղը, թող լավ տաքանա, իսկ հետո մանր պոնչիկներ սեղմել անմիջապես յուղի մեջ: Տապակել մինչ ոսկե դարչնագույնը:

Կարտոֆիլով փքաբլիթներ

Տապակած Կարտոֆիլով փքաբլիթները պատրաստ են: Կարմրած, փխրուն, չքնաղ բույրով և աննկարագրելի համով: Բառերը չեն կարող արտահայտել այս հաճույքը, այն պետք է փորձել:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Փոքրիկ քաղցր  փքաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք