Կարտոֆիլով և հավով կրոկետներ. Անպայման պատրաստեք այս ուտեստը:
Աղացած մսով կոտլետները շատ համեղ են, բայց դրանցով ոչ մեկին չեք զարմացնի: Տոնական սեղաններին սովորաբար մատուցում են ավելի հետաքրքիր ուտեստներ. Կիևյան կոտլետներ կամ կորդոն բլյու: Այնուամենայնիվ, նրանց հետ կապված խնդիրներն ավելի շատ են, քան հաճույքը: Փոխարենը, մենք առաջարկում ենք ձեզ պատրաստել զարմանալիորեն պարզ կարտոֆիլի կրոկետներ հավով՝ ոսկրերի վրա:
Նուրբ և հյութալի այս ուտեստը կարող է դառնալ ձեր տոնական սեղանի զարդը: Պանրով և կարտոֆիլի պյուրեով այս բդիկների տեսքով ուտեստն անչափ համեղ է: Ի դեպ, ամենալավն է սուլուգունի կամ մոցարելա պանիրը:
Կարտոֆիլով և հավով կրոկետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Հավի բդիկներ 9 հատ
- Կարտոֆիլ 500 գ
- Կոշտ պանիր 250 գ
- Աղ 2,5 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
- Ցորենի ալյուր 4 ճաշի գդալ
- Ձու 4 հատ
- Չորահացի փշուր 200 գ
- Դափնու տերև 1 հատ
- Քաղցր պղպեղ 10 հատ
- Ջուր 1,7 լ
Կարտոֆիլով և հավով կրոկետներ. Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլը մաքրել և եփել 25 րոպե 700 մլ ջրի մեջ 1 թեյի գդալ աղով:
- Եփել հավի բդիկները նույնպես, բայց ընդամենը 20 րոպեի ընթացքում. Ձեզ հարկավոր է 1 լիտր ջուր, դափնու տերև, համեմունք և 1 թեյի գդալ աղ:
- Միսը հանեք ոսկորներից և մանր կտրատեք: Խառնել պատրաստված կարտոֆիլի պյուրեին և նուրբ քերած պանրին: Ավելացնել պղպեղ և աղ `ըստ ճաշակի:
- Այս խառնուրդից հավի ոսկորների շուրջ կազմել կրոկետներ, հարել ձվերը:
- Թաթախել կրոկետները նախ ալյուրի մեջ, այնուհետև ձվի խառնուրդի մեջ, հետո` պաքսիմատի մեջ:
- Դրանից հետո տապակել մեծ քանակությամբ յուղի մեջ մինչ ոսկե դարչնագույնը:
Նման կոտլետները հարմար են ուտելու համար և հաճելի են մատուցելու համար: Եվ չնայած մենք այս ուտեստը կոտլետ ենք անվանում, այն ավելի շուտ մոտ է կարտոֆիլով կրոկետներին:
Ուտեստը հարմար է սոուսների հետ մատուցել, ինչպես նաև թեթև բանջարեղենով կերակուրները տեղին կլինեն տվյալ բաղադրատոմսում:
Կարտոֆիլով և հավով կրոկետները պատրաստ են:
Մաղթում ենք ձեզ բարի ախորժակ: