Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ. Համեղ ու հյութալի ընթրիքի հիանալի գաղափար

Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ կարելի է պատրաստել ցանկացած առիթով:

Պարզ խմորը կարելի է վերածել փափուկ և շերտավոր խմորի, որը ներծծվում է կարագով և հիանալի համադրվում է տարբեր միջուկների հետ։ Կարող եք վերցնել ցանկացած այլ մթերք:

Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ

Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ ջուր 250 մլ

_ աղ 1 թեյի գդալ

_ շաքարավազ 0,5 թեյի գդալ

_ կարագ 50 գ

_ ալյուր մոտ 400 գ

_ կարագ 150 գ

_ կարտոֆիլ 4 հատ

_ աղացած միս 300 գ

_ սոխ 2 հատ

_ աղ, պղպեղ, համեմունքներ, սամիթ:

Սոուսը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է.

_ կաթ 100 մլ

_ ձու 1 հատ

_ բուսական յուղ և կարագ, յուրաքանչյուրը 3 ճաշի գդալ

_ աղ, պղպեղ, համեմունքներ

Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ

Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ. Պատրաստման եղանակը

_ Ջրին խառնել աղը և շաքարը։

_ Լցնել հալված կարագի մեծ մասը:

_ Փափուկ և առաձգական խմոր հունցել։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել ալյուրը, բայց ոչ շատ։

_ Խմորը ծածկել և թողնել 20 րոպե։

_ Կարտոֆիլը խաշել և կարագով տրորելով խյուս անել, ավելացնել համեմունքներ և սամիթ։ Դնել մի կողմ, որ հանգստանա:

_ Թավայի մեջ տապակել աղացած միսը կարագով մինչև փափկի, աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի։

_ Խմորը բաժանել հատվածների և յուրաքանչյուրը բարակ շերտով գրտնակել։

_150 գ կարագը հալեցնել և դրանով յուղել խմորի յուրաքանչյուր շերտը։

_ Խմորի շերտերը փռել թխման կաղապարի մեջ, յուղել և հերթով դնել կարտոֆիլի միջուկը, այնուհետև՝ խմորի շերտ, վրան քսել մսի շերտ, դնել խմոր և այլն:

_Կարկանդակի վերին շերտը պիտի խմոր լինի։

_ Խառնել սոուսի բոլոր բաղադրիչները։

_ Կարկանդակը կտրատել բաժիններով և լցնել սոուսը։

_ Թխել 180 աստիճանով մոտ 40 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ

Կարկանդակը տացվում է պարզապես համեղ, փափուկ, շերտերը լավ հագեցած են մսի հյութով, կանաչիների և կարագի բույրով։

Տեսանյութ

Մսով պիրոգ

Խնդրում ենք Գնահատեք