Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ կարելի է պատրաստել ցանկացած առիթով:
Պարզ խմորը կարելի է վերածել փափուկ և շերտավոր խմորի, որը ներծծվում է կարագով և հիանալի համադրվում է տարբեր միջուկների հետ։ Կարող եք վերցնել ցանկացած այլ մթերք:
Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ջուր 250 մլ
_ աղ 1 թեյի գդալ
_ շաքարավազ 0,5 թեյի գդալ
_ կարագ 50 գ
_ ալյուր մոտ 400 գ
_ կարագ 150 գ
_ կարտոֆիլ 4 հատ
_ աղացած միս 300 գ
_ սոխ 2 հատ
_ աղ, պղպեղ, համեմունքներ, սամիթ:
Սոուսը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է.
_ կաթ 100 մլ
_ ձու 1 հատ
_ բուսական յուղ և կարագ, յուրաքանչյուրը 3 ճաշի գդալ
_ աղ, պղպեղ, համեմունքներ
Կարտոֆիլով և մսով պիրոգ. Պատրաստման եղանակը
_ Ջրին խառնել աղը և շաքարը։
_ Լցնել հալված կարագի մեծ մասը:
_ Փափուկ և առաձգական խմոր հունցել։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել ալյուրը, բայց ոչ շատ։
_ Խմորը ծածկել և թողնել 20 րոպե։
_ Կարտոֆիլը խաշել և կարագով տրորելով խյուս անել, ավելացնել համեմունքներ և սամիթ։ Դնել մի կողմ, որ հանգստանա:
_ Թավայի մեջ տապակել աղացած միսը կարագով մինչև փափկի, աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի։
_ Խմորը բաժանել հատվածների և յուրաքանչյուրը բարակ շերտով գրտնակել։
_150 գ կարագը հալեցնել և դրանով յուղել խմորի յուրաքանչյուր շերտը։
_ Խմորի շերտերը փռել թխման կաղապարի մեջ, յուղել և հերթով դնել կարտոֆիլի միջուկը, այնուհետև՝ խմորի շերտ, վրան քսել մսի շերտ, դնել խմոր և այլն:
_Կարկանդակի վերին շերտը պիտի խմոր լինի։
_ Խառնել սոուսի բոլոր բաղադրիչները։
_ Կարկանդակը կտրատել բաժիններով և լցնել սոուսը։
_ Թխել 180 աստիճանով մոտ 40 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Կարկանդակը տացվում է պարզապես համեղ, փափուկ, շերտերը լավ հագեցած են մսի հյութով, կանաչիների և կարագի բույրով։
Տեսանյութ
Մսով պիրոգ