Մի անգամ փորձեցի Կարտոֆիլ հունգարական եղանակով, այն ինձ շատ դուր եկավ ու դրանից հետո հաճախակի եմ պատրաստում:
Երբ ցանկանում ենք բազմազանություն և ավելի հագեցնող ուտեստ պատրաստել, ուրեմն բաղադրիչներին ավելացրեք մի քիչ կոշտ պանիր կամ որսորդական նրբերշիկ: Իսկ եթե կարտոֆիլից բացի, այլ հյուրասիրություն է նախատեսվում, ապա պատրաստեք խստորեն ըստ ստորև նշված բաղադրատոմսի:
Կարտոֆիլով ուտեստն ունի չափավոր կծու, բայց շատ հաճելի հետհամ: Լոլիկի շնորհիվ կարտոֆիլի համը բացահայտվում է բոլորովին նորովի։ Եթե համեմունքներ եք սիրում, ապա ավելորդ չի լինի ավելացնել մի քանի տերև ռեհան կամ մի պտղունց խնկունի։
Կարտոֆիլ հունգարական եղանակով. Բաղադրիչներ
_ Կարտոֆիլ 1 կգ
_ Սոխ 1 հատ
_ Գազար 1 հատ
_ Լոլիկ 3 հատ
_ Պապրիկա 1 թեյի գդալ
_ Արևածաղկի ձեթ 15 մլ
_ Աղ ըստ ճաշակի
_ Կանաչիներ ըստ ճաշակի
Կարտոֆիլ հունգարական եղանակով. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը մանր կտրատել, գազարը կարելի է կտրատել խորանարդիկներով կամ քերել։
_ Տապակի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել սոխը, գազարն ու պապրիկան։ Տապակել ամեն ինչ մոտ 5 րոպե:
_ Կարտոֆիլը կտրատել շերտերով, լցնել տապակի մեջ։
_ Սրա վրա լցնել մաքրած կտրատած լոլիկները (կարող եք օգտագործել բլենդերը):
_ Աղ, պղպեղ անել ըստ ճաշակի։
_ Լցնել 600 մլ ջուր կամ արգանակ։
_ Եփել միջին ջերմության վրա՝ կափարիչով ծածկված, մինչև հեղուկի մեծ մասը գոլորշիանա։
_ Պատրաստի ուտեստի վրա ցանել կանաչիներ և մատուցել։
Սա կարտոֆիլով պատրաստվող ամենապարզ և ամենահեշտ ուտեստներից մեկն է։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլ ջեռոցում