Կարտոֆիլ մսով` կավե ամանների մեջ. Անչափ համեղ ու բերանում հալչող, հյութեղ ուտեստ, որը հաճելի կլինի մատուցել հրավիրյալ խնջույքի ժամանակ:
Սա կարտոֆիլ պատրաստելու սիրված ձևերից մեկն է, որը, իհարկե, նորարարական չէ, բայց յուրաքանչյուր տանտիրուհի խոհարարության իր սեփական գաղտնիքներն ունի:
Այս բաղադրատոմսով ձեզ կպատմենք, թե ինչպես արագ և հեշտությամբ պատրաստել կարտոֆիլ մսով առանձին կավե ամանների մեջ:
Содержание
Կարտոֆիլ մսով` կավե ամանների մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ — 400 գ (8 հատ, 2 հատ յուրաքանչյուր զամբյուղի համար)
- Միս — 0,5 կգ (խոզի, հավի կամ հնդկահավի)
- Գազար — 1 հատ
- Սոխ — 1 հատ
- Բուլղարական պղպեղ — 1 հատ (պետք է կեսը)
- Ձու — 1 հատ
- Պանիր — 50 գ
- Թթվասեր — 2 ճաշի. գդալներ
- Կարագ — 40 գ
- Աղ, պղպեղ` ըստ համտեսի
- Ձևավորման համար թարմ կանաչիներ
- Հրակայուն ամանեղեն, ջեռոցում թխելու համար
Կարտոֆիլ մսով` կավե ամանների մեջ. Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստել մի մեծ աման, որի մեջ պետք է պատրաստել հիմքը ամանների մեջ լցնելու համար: Սա հիմնական գաղտնիքներից է. Նախապես խառնել բոլոր բաղադրիչները, այնուհետև դրանք լցնել ամանների մեջ: Շատերը կարտոֆիլը, գազարը, միսը շերտերով են դնում, բայց, ինչպես ցույց է տվել պրակտիկան, ավելի լավ է նախ խառնել, ապա դրանք լցնել ամանների մեջ:
- Մաքրել կարտոֆիլը, լվանալ, սրբել, չորացնել և կտրել դրանք խորանարդներով` մոտ 1-1,5 սմ չափսերով, և լցնում մեծ ամանի մեջ:
- Այժմ անցնենք մսին, հեռացնել ավելորդ ճարպը, եթե չեք ուզում ուտեստը շատ յուղոտ ստացվի: Մենք վերցրել ենք հնդկահավի միս, որը հրաշալի է այս ուտեստի համար: Միսը մանրացնել նույն չափով, ինչպես կարտոֆիլը: Լցնել ամանի միջի կարտոֆիլի վրա:
- Մաքրել գազարները, լվանալ դրանք, սրբել, չորացնել: Կտրել բարակ շերտիկներով, կամ քերել խոշոր քերիչով, ինչպես ավելի շատ է դուր գալիս: Սա նույնպես ավելացնել կարտոֆիլին և մսին:
- Մաքրել սոխը, լվանալ, մանր կտրատել: Ավելացնել ընդհանուր ամանին: Եթե չեք սիրում սոխ, այն կարելի է բացառել: Բուլղարական պղպեղը, մաքրել սերմերից: Կտրել կեսը և մանրացնել խորանարդիկներով: Ավելացնել հիմնական ամանի մեջ: Կարտոֆիլով և մսով պատրաստվող ուտեստի հիմքը պատրաստ է: Աղ, պղպեղ անել, խառնել:
- Յուրաքանչյուր ամանի տակ մի կտոր կարագ կամ յուղ դնել (մոտ մեկ թեյի գդալ)` սա նույնպես մի փոքրիկ գաղտնիք է այս ուտեստը պատրաստելիս: Իսկ հետո ընդհանուր ամանից ստացված զանգվածը հավասարաչափ տարածեք ամանների մեջ: Դրանք լցնել ոչ ամբողջությամբ, քանի որ ջեռոցում եփելու ընթացքում հեղուկը եռալով կթափվի և դուրս կգա ամաններից:
- Ջեռոցը նախապես տաքացնել 190 ° C- ով և պատրաստել կարտոֆիլով միսը ամանների մեջ: Պանրի մի փոքր կտոր քերել խոշոր քերիչով: Փոքր ամանի մեջ հարել ձուն մի պտղունց աղով: Ավելացնել քերած պանիրն ու թթվասերը, խառնել` լցոնելու համար սոուսը պատրաստ է:
- Այժմ այն բաժանել ամանների մեջ: Յուրաքանչյուր ամանի մեջ ավելացնել 2 ճաշի գդալ եռացրած ջուր: Ամանները ծածկել կափարիչներով և դնել ջեռոցը 45-50 րոպեով:
Մեր բուրավետ և ախորժելի ուտեստը՝ կարտոֆիլ մսով պատրաստ է: Մնում է ջեռոցից հետո թողնել սառչի 10-15 րոպե և մատուցել:
Կարտոֆիլ մսով կարող եք զարդարել թարմ կանաչիով, կանաչ սոխով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի մսով և կարտոֆիլով ուտեստ