Կարտոֆիլ մսով` կավե ամանների մեջ. Անչափ համեղ ու բերանում հալչող, հյութեղ ուտեստ

կարտոֆիլ մսով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլ մսով` կավե ամանների մեջ. Անչափ համեղ ու բերանում հալչող, հյութեղ ուտեստ, որը հաճելի կլինի մատուցել հրավիրյալ խնջույքի ժամանակ:

Սա կարտոֆիլ պատրաստելու սիրված ձևերից մեկն է, որը, իհարկե, նորարարական չէ, բայց յուրաքանչյուր տանտիրուհի խոհարարության իր սեփական գաղտնիքներն ունի:

Այս բաղադրատոմսով ձեզ կպատմենք, թե ինչպես արագ և հեշտությամբ պատրաստել կարտոֆիլ մսով առանձին կավե ամանների մեջ:

կարտոֆիլ մսով

Կարտոֆիլ մսով` կավե ամանների մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Կարտոֆիլ — 400 գ (8 հատ, 2 հատ յուրաքանչյուր զամբյուղի համար)
  • Միս — 0,5 կգ (խոզի, հավի կամ հնդկահավի)
  • Գազար — 1 հատ
  • Սոխ — 1 հատ
  • Բուլղարական պղպեղ — 1 հատ (պետք է կեսը)
  • Ձու — 1 հատ
  • Պանիր — 50 գ
  • Թթվասեր — 2 ճաշի. գդալներ
  • Կարագ — 40 գ
  • Աղ, պղպեղ` ըստ համտեսի
  • Ձևավորման համար թարմ կանաչիներ
  • Հրակայուն ամանեղեն, ջեռոցում թխելու համար

կարտոֆիլ մսով

Կարտոֆիլ մսով` կավե ամանների մեջ. Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստել մի մեծ աման, որի մեջ պետք է պատրաստել հիմքը ամանների մեջ լցնելու համար: Սա հիմնական գաղտնիքներից է. Նախապես խառնել բոլոր բաղադրիչները, այնուհետև դրանք լցնել ամանների մեջ: Շատերը կարտոֆիլը, գազարը, միսը շերտերով են դնում, բայց, ինչպես ցույց է տվել պրակտիկան, ավելի լավ է նախ խառնել, ապա դրանք լցնել ամանների մեջ:
  2. Մաքրել կարտոֆիլը, լվանալ, սրբել, չորացնել և կտրել դրանք խորանարդներով` մոտ 1-1,5 սմ չափսերով, և լցնում մեծ ամանի մեջ:
  3. Այժմ  անցնենք մսին, հեռացնել ավելորդ ճարպը, եթե չեք ուզում ուտեստը շատ յուղոտ ստացվի: Մենք վերցրել ենք հնդկահավի միս, որը հրաշալի է այս ուտեստի համար: Միսը մանրացնել նույն չափով, ինչպես կարտոֆիլը: Լցնել ամանի միջի կարտոֆիլի վրա:
  4. Մաքրել գազարները, լվանալ դրանք, սրբել, չորացնել: Կտրել բարակ շերտիկներով, կամ քերել խոշոր քերիչով, ինչպես ավելի շատ է դուր գալիս: Սա նույնպես ավելացնել կարտոֆիլին և մսին:
  5. Մաքրել սոխը, լվանալ, մանր կտրատել: Ավելացնել ընդհանուր ամանին: Եթե ​​չեք սիրում սոխ, այն կարելի է բացառել: Բուլղարական պղպեղը, մաքրել սերմերից: Կտրել կեսը և մանրացնել խորանարդիկներով: Ավելացնել հիմնական ամանի մեջ: Կարտոֆիլով և մսով պատրաստվող ուտեստի հիմքը պատրաստ է: Աղ, պղպեղ անել, խառնել:
  6. Յուրաքանչյուր ամանի տակ մի կտոր կարագ կամ յուղ դնել (մոտ մեկ թեյի գդալ)` սա նույնպես մի փոքրիկ գաղտնիք է այս ուտեստը պատրաստելիս: Իսկ հետո ընդհանուր ամանից ստացված զանգվածը հավասարաչափ տարածեք ամանների մեջ: Դրանք լցնել ոչ ամբողջությամբ, քանի որ ջեռոցում եփելու ընթացքում հեղուկը եռալով կթափվի և դուրս կգա ամաններից:
  7. Ջեռոցը նախապես տաքացնել 190 ° C- ով և պատրաստել կարտոֆիլով միսը ամանների մեջ: Պանրի մի փոքր կտոր քերել խոշոր քերիչով: Փոքր ամանի մեջ հարել ձուն մի պտղունց աղով: Ավելացնել քերած պանիրն ու թթվասերը, խառնել` լցոնելու համար սոուսը պատրաստ է:
  8. Այժմ այն բաժանել ամանների մեջ: Յուրաքանչյուր ամանի մեջ ավելացնել 2 ճաշի գդալ եռացրած ջուր: Ամանները ծածկել կափարիչներով և դնել ջեռոցը 45-50 րոպեով:

Մեր բուրավետ և ախորժելի ուտեստը՝ կարտոֆիլ մսով պատրաստ է: Մնում է ջեռոցից հետո թողնել սառչի 10-15 րոպե և մատուցել:

Կարտոֆիլ մսով կարող եք զարդարել թարմ կանաչիով, կանաչ սոխով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խոզի մսով և կարտոֆիլով ուտեստ

Խնդրում ենք Գնահատեք