Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով. Համեղ ուտեստ, որ շատ հարմար է նախաճաշի համար:
Կարտոֆիլով այս շվեյցարական ուտեստը սկզբում սիրված էր գյուղացիների շրջանում, ովքեր այն ուտում էին նախաճաշի ժամանակ: Բայց հետագայում այն տարածում գտավ ողջ երկրում: Շվեյցարական ոճի կարտոֆիլը հիմնականում մատուցվում է որպես կողմնակի ճաշատեսակ, բայց կարող է դառնալ լիարժեք երկրորդ ուտեստ:
Շվեյցարական այս համեղ ուտեստը պատրաստվում է քերած կարտոֆիլից` համեմունքներով: Ամենից հաճախ օգտագործվում են հում կարտոֆիլ, բայց դրանք կարելի է նախապես խաշել: Այս բաղադրատոմսով ուտելիքը կարելի է պատրաստել բազմաթիվ տարբերակներով, օրինակ՝ դդմիկներով: Ինչ էլ որ ընտրեք, իրական շվեյցարական կարտոֆիլը պետք է լինի արտաքինից փխրուն, իսկ ներսից փափուկ:
Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով. Բաղադրությունը
- Կարտոֆիլ 600 գ
- Կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 60–80 մլ
- Աղը համտեսել
- Սև պղպեղը (աղացած) համտեսել
Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով. Խոհարարություն
- Լավ լվանալ կարտոֆիլը և կլպել դրանք: Կրկին լվանալ և լցնել սառը ջրի մեջ ավելացնելով մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ:
- Կարտոֆիլը քերել խոշոր քերիչով: Քամել, համեմել աղով և պղպեղով, խառնել: Կարտոֆիլը քամել, ձեռքի ափերով սեղմելով փոքրիկ կոտլետիկներ սարքել: Փորձեք հնարավորինս սեղմել դրանք, որպեսզի ավելի լավ ստացվի: Նույնը անել մնացած կարտոֆիլի հետ:
- Տաքացնել յուղը տապակի մեջ: Տարածեք մեկ կամ մի քանի կարտոֆիլի բլիթներ միմյանցից որոշակի հեռավորության վրա բահիկի միջոցով: Կարտոֆիլը թող մի քանի րոպե լավ տապակվի, հակառակ դեպքում բլիթները կարող են կորցնել իրենց ձևը: Շրջել մյուս կողմին և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույն: Կարտոֆիլի պատրաստի կոտլետները դնել թղթի սրբիչների վրա, որ ավելորդ յուղը քամվի:
- Փորձեք մյուս տարբերակը` կարտոֆիլը լավ քամել, բլիթները պատրաստել, շարել ջեռոցի տապակի վրա և թխել մոտ 30 րոպե 200 աստիճանի ջերմաստիճանում:
- Մատուցել ուտեստը բանջարեղենի աղցանով: Ջեռոցում թխելու դեպքում ավելի թեթև ուտեստ է ստացվում: Փորձեք երկու տարբերակներից այն մեկը, որն ավելի հարմար եք գտնում:
Կարտոֆիլը շվեյցարական եղանակով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Իսկ դդմիկը նման կերպ նույնպես աննկարագրելի համեղ է ստացվում, այս երկու տարբերակով էլ փորձեք։