Հնդկական ոճով Կարրիով Սիսեռ պատրաստեք ընթրիքի համար: Անսովոր հասարակ ուտեստն անչափ վառ ու գունեղ, որ բավականին տոնական է: Սիսեռի մեջ այնքան շատ սպիտակուց կա, և դրա համն այնքան հարուստ է, որ հեշտությամբ կարող եք աչք փակել մսի բացակայության վրա։
Կարրին մեկ համեմունք չէ, այլ դրանցից մի փունջ։ Այն հիմնված է աղացած քրքումի վրա, որը տալիս է հարուստ դեղին երանգ, լրացվում է համեմով, պապրիկայով, հիլով, չամանով, կոճապղպեղով, կատվախոտով, մշկընկույզով։ Կան շատ տարբերակներ, որոշ խառնուրդներ ներառում են մինչև 25 տարբեր համեմունքներ: Կարրին հիանալի կերպով բացահայտում է հավի, հնդկահավի, շոգեխաշած բանջարեղենի, թխած կարտոֆիլի, ոսպի համը։
Պատրաստումն արագացնելու և առաջադրանքը հեշտացնելու համար կօգտագործենք պահածոյացված սիսեռ (400 գ ստանդարտ բանկա): Նույն նպատակով կարող ենք վերցնել պահածոյացված լոլիկ սեփական հյութի մեջ։
Եթե ցանկանում եք ամեն ինչ ինքներդ պատրաստել, ուրեմն նախապես եփեք 180-200 գ չոր սիսեռը մինչև փափկի: Մսոտ սորտերի մի քանի լոլիկ կտրատել, վրան լցնել եռման ջուր, մաքրել կեղևը և կտորների կտրել։ Մնացած ամեն ինչ արեք ըստ բաղադրատոմսի։
Կարրիով Սիսեռ. Բաղադրիչներ
_Սոխ 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
_Պահածոյացված լոլիկ 400 գ
_Պահածոյացված սիսեռ 400 գ
_Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
_Կարրի 1 ճաշի գդալ
_Չաման 2 թեյի գդալ
_Կարմիր պղպեղ 1 պտղունց
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
Կարրիով Սիսեռ. Պատրաստման եղանակը
_Կտրել սոխը փոքր խորանարդիկներով, բուլղարական պղպեղը կտրատել ավելի մեծ կտորներով:
_Ձիթապտղի յուղով խորը թավայի մեջ նախ տապակել սոխը, ապա ավելացնել բուլղարական պղպեղը, եփել 2 րոպե։
_Ավելացնել լոլիկը սեփական հյութի մեջ և պահածոյացված սիսեռն առանց հեղուկի:
_Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել տոմատի մածուկ, համեմունքներ, աղ:
_Մանրակրկիտ խառնել, եփել թույլ կրակով, կափարիչի տակ, մոտ 15 րոպե:
Մատուցեք կարրին անթթխմոր հացով կամ բրնձով: Եթե ծոմ չեք պահում, ավելացրեք մեկ-երկու գդալ թանձր մածուն կամ թթվասեր։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ոսպով բրնձով փլավ