Կիևյան կոտլետներ. Դասական կոտլետի ամենահամեղ բաղադրատոմսը, որը երբևէ փորձել եք: Արտաքինից ոսկեգույն ու փխրուն, դրանք ներսից քնքուշ ու հյութալի են:
Այս բաղադրատոմսից ձեր բոլոր հյուրերը կուրախանան, անկախ նրանից, թե որքան եք պատրաստել դրանցից, միևնույն է, քիչ կթվա:
Содержание
Կիևյան կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կարագ 200 գ
- Կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ
- Սամիթ և մաղադանոս
- Հավի կրծքամիս 4 հատ
- Պղպեղ և աղ `ըստ ճաշակի
Հացաթխման համար.
- Ալյուր 200 գ
- Ձու 4-5 հատ
- Բոքոն հաց
- Զտված յուղ
Կիևյան կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
- Մանրացնել մաղադանոսը և սամիթը: Խառնել կանաչիներն ու փափուկ կարագը, աղ` ըստ ճաշակի, լցնել կիտրոնի հյութը, խառնել մինչև հարթ զանգված ստացվի: Այս խառնուրդը տեղափոխել սննդային թաղանթի վրա և ծալել երշիկի նման, դնել սառնարանը:
- Հավի կրծքամիսը երկայնքով կտրել երկու հավասար մասերի, դնել սննդային թաղանթի վրա և ծեծել մուրճով:
- Հանել սառեցված կարագը և կտրել այնքան կտորներ, որքան կոտլետներ են ստացվել:
- Պատրաստի հավի կրծքամսին աղ ու պղպեղ անել: Յուրաքանչյուր շերտի երկայնքով, կենտրոնում, դնել կարագի մի կտոր և ամուր փաթաթել այն: Այսպես ձևավորել բոլոր կոտլետները:
- Ձևավորված կոտլետները 30 րոպեով դնել սառցարան: Այդ ընթացքում պատրաստել թաթախումը: Դրա համար վերցնել խորը աման, կոտրել ձվերը դրա մեջ, թեթևակի աղ անել և պատառաքաղով հարել:
- Սպիտակ հացը բլենդերով մանրացնել մանր փշրանքներով: Այն լցնել առանձին ամանի մեջ: Ալյուրն էլ լցնել առանձին ամանի մեջ:
- Այժմ վերցնել կոտլետները, թաթախել ալյուրի մեջ, ապա թաթախել ձվի մեջ, դրանից հետո կոտլետը թաթախել հացի փշրանքների մեջ: Դրանից հետո կոտլետը նորից թաթախում ենք ձվի մեջ և նորից՝ հացի փշրանքների մեջ:
- Վերցնել խորը կաթսա, լցնել զտված յուղ, տաքացնել այն, կոտլետները դնել տաք յուղի մեջ, տապակել 1 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույն կեղև ստացվի:
- Ջեռոցի ջերմաստիճանը հասցնել 180 աստիճան, կոտլետներն դնել տապակի վրա և ջեռոցում եփել մոտ 12-15 րոպե, մինչև կարմրի:
Կիևյան կոտլետները պատրաստ են: Շատ պայծառ ու հարուստ համ ունեն: Այս բաղադրատոմսով արժե պատրաստել:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կոտլետների պատրաստման եղանակ