Այսօր պատրաստելու ենք կիևյան կոտլետներ՝ ընդ որում երկու տարբերակով էլ․ և դասական ամբողջական հավի կրծքամսից և աղացած խճողակով տարբերակից։
Իսկ որպես միջուկ, ինչպես միշտ առաջարկելու եմ նոր՝ հեշտ և համեղ տարբերակ։ Մինչև վերջ դիտողները կիմանան ավելին մեր խաղարկության և նվերի մասին։
Կիևյան կոտլետներ Բաղադրիչներ
_Հավի կրծքամիս — 4 հատ կամ 2 կգ․
_3 ձու կավելացնենք, ձվի քանակը մսի զանգվածի հետ ուղիղ համեմատական է
_Սոխ — 1 գլուխ
_Սխտոր — 1 թարմ փոքր գլուխ
_Համեմենք աղով, մոտ 1 թեյի գդալ
_1 թեյի գդալ սև պղպեղ
_1 թեյի գդալ խմելի-սունելի
_1 թեյի գդալ
_Թթվասեր — 1 ճ․ գդ․
_Ալյուր — 2 ճ․ գդ․
_Պաքսիմատ փշրած և ձու թաթախելու համար
Կիևյան կոտլետներ Քայլ առ քայլ
_Հավի կրծքամիսը հարկավոր է մշակել, հեռացնել ավելորդ ջլերն ու ճարպերը, մանրացնել
_Մի քանի խոշոր բացված կտրոներ էլ կողքի կդնենք, որպեսզի ամբողջական տարբերակով պատրաստենք
_Մանրացված կտորները պետք է հարիչով աղանք
_Հաջորդը թարմ սխտոր ենք մեկ գլուխ ավելացնում հարիչի մեջ
_Այո, նաև գազար, խոստացել էի չէ, որ իմ բաղադրատոմսը տարբերվող է և նորարարական, հավատացեք գազարով համեղ է և գունեղ
_Մեկ գլուխ սոխը նույնպես կավելանա հարիչի բաղադրիչներին
_3 ձու կավելացնենք, ձվի քանակը մսի զանգվածի հետ ուղիղ համեմատական է
_Համեմենք աղով, մոտ 1 թեյի գդալ
_1 թեյի գդալ սև պղպեղ
_1 թեյի գդալ խմելի-սունելի
_1 թեյի գդալ կոտլետի համեմունք
_2 ճաշի գդալ ալյուր, կաթի մեջ թրջած բատոն հացի փոխարեն
_1 մեծ ճաշի գդալ թթվասեր, այո ես կաթը փոխարինել եմ թթվասերով, այսպես ավելի փափուկ և համեղ է ստացվում
_Լավ կհարենք մեր բաղադրիչները և կստանանք ահա այսպիսի խճողակ
_Այնքան անուշ սխտորի և համեմունքների հոտ է ընկել, ախորժելի
_Կիևյան կոտլետների միջուկների տարբերակները շատ տարբեր կարող են լինել, այս անգամ փորձել եմ լցոնել մացարելլա պանրով
_Վերցրել եմ Գալբանի բրենդի մացառելլա պանիր այսպիսի փաթեթավորմամբ, ներսում պատրաստի գնդիկներ են 150 գրամ ընդհանուր քաշով, որի մեջ 20 մինի ոչ-աղի գնդիկներ են հենց աղաջրում պահվող, որակի մասով կասկած չունեմ, քանի-որ Գալբանին Իտալիայում պանրագործության համար 1 բրենդն է
_Մաղով աղաջուրը ջրքամենք
_Մանրացված պաքսիմատ և կոտրած ձու պետք կգա մեզ կոտլետները ձևավորելու համար
_Սա էլ նախապատրաստենք և անցնենք գործի
_Սկզբում կպատրաստենք հավի ամբողջական կրծքամսից տարբերակով կիևյան կոտլետները
_Որքան հնարավոր է փռված բարակ ամբողջական հավի կրծքամսից կտորներ վերցրեք
_Բոլոր կողմերից աղ և սև պղպեղ կանենք
_Մեր Գալբանիի մացառելլա պանրից միջուկները շարենք մեջը և փաթաթենք հնարավորինս կոկիկ և գլանաձև
_Արդեն պատրաստ մի քանի կոտլետները դնենք սառցախցիկը մի 15 րոպեով, մինչև կպատրաստենք խճողակով կոտլետները, թող սառեն, կպնդանան մի փոքր էլ
_Սառը ջուր կդնենք մեր կողքին ձեռքերը անընդհատ թրջելու համար
_Եթե ձեռքերը լավ թաց լինեն, խճողակը ձեռքերին չի կպնի, ջրի փոխարեն կարելի է և կաթի մեջ թրջել, այդպես էլ են անում
_Ձեռքերի վարժ շարժումները կօգնեն ձևավորել սկզբում տափակ հարթակ, որի մեջ դնելով մեր միջուկի պանրիկները կձևավորենք կոտլետներ
_Սկզբում պաքսիմատի մեջ կշաղախենք հետո ձվի, հետո նորից պաքսիմատի եթե սիրում եք հաստ կեղևով կոտլետներ
_Բարդ մի բան չէ, ստանդարտներ խոհանոցում չկան, սխալվելու տարբերակ չկա, չէ որ ուտեստը, որի մեջ այսքան ջանք և սեր է դրվում չի կարող համեղ չլինել և ի վերջո չգնահատվել
_Մի քանի հատ պատրաստելուց հետո արդեն հմտանում եք և արագ ստանում ամբողջ խճողակից մոտ 25 կոտլետ
_Կարելի սառցախցիկում այսպիսի կոտլետները բավական երկար ժամանակ պահել, մինչև տապակելն էլ ցանկալի մոտ կես ժամով սառեցնել սառցախցիկում
_Տապակելու համար առատ ձիթայուղ է հարկավոր, որը բոլոր կողմերից կծածկի կոտլետը
_Արդեն լավ տաքացած վիճակում ձիթայուղի մեջ կավելացնենք կոտլետները
_Երկու տարբերակից էլ կտապակենք այժմ և ամբողջական հավի կրծքամսից և աղացած տարբերակից
_Մինչ կտապակվեն կոտլետները ուրախացնեմ ձեզ մեր հերթական խաղարկությամբ, որի հաջողակը կստանա մեր կողմից պատրաստված նվերը
_Հարկավոր է բաժանորդագրված լինել մեր ալիքին, լայք դնել տեսանյութին, գրել որևէ մեկնաբանություն բաղադրատոմսի վերաբերյալ
_Այսքանը բավարար է, դուք արդեն խաղարկության մասանկից եք
_Արդյունքները կիմանաք հետևելով մեր ֆեյսբուքյան էջին, կսպասեմ նաև ձեր մեր ինստագրամում, բոլոր հղումները իհարկե կգտնեք տեսանյութի տակ
_10-15 րոպե անց կոտլետները տապակվեցին, հանեցինք կրակից և համտեսեցինք
_Սա խճողակով տարբերակն է
_Այժմ էլ կտրենք նաև ամբողջական կրծքամսով տարբերակը, հավաքվենք ճաշի և վայելենք
Կիևյան կոտլետներ 2 Համեղ տարբերակ Տեսանյութ
Դե ինչ, բարի ախորժակ։