Որպես ընթրիք կամ նույնիսկ տոնական ճաշատեսակ պատրաստեք համեղ Կոլոլակներ ջեռոցում:
Ուտեստը հիանալի է նաև այն առումով, որ չի տապակվում, այլ թխվում է ջեռոցում, այսինքն ավելի դյուրամարս է:
Կոլոլակներ ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ցանկացած աղացած միս 400 գր
_Ձու 1 հատ
_Սոխ 2 հատ
_Սխտոր՝ ըստ ճաշակի
_Սառը կաթով թրջած բոքոն
_Կարտոֆիլ՝ ըստ ճաշակի
_Ալյուր 2 ճաշի գդալ
Կոլոլակներ ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
_Աղացած մսին լցնել քերած սոխ, փափկած բոքոն, մամլիչով անցկացրած մի քանի պճեղ սխտոր, մանր կտրատած կանաչիներ, աղ, պղպեղ և համեմունքներ, որոնք նախընտրելի են աղացած մսի համար։ Ցանկության դեպքում ավելացնել ձու:
_Ձևավորել կոլոլակներ և թաթախել ալյուրի կամ պաքսիմատի մեջ։
_Մանր կարտոֆիլը մաքրել, լվանալ, անհրաժեշտության դեպքում՝ մի երկու մասի բաժանել։
_Ջեռոցի ամանին քսել բուսայուղ, մեջտեղում դնել կարտոֆիլը, իսկ կոլոլակները դնել կողքերին:
_Ջեռոցը տաքացնել 220 աստիճանով և ուտեստը թխել 15 րոպե։
_2-ական ճաշի գդալ թթվասերն ու կետչուպը խառնել, լցնել կես բաժակ ջուր, ավելացնել աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի։
_Սոուսը լցնել կաղապարի մեջ և շարունակել թխել ուտեստը 20-30 րոպե:
Պատրաստի կերակուրի վրա ցանել կանաչիներ և մատուցել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Քյուֆթա