Հին, բայց շատ համեղ բաղադրատոմսով պատրաստեք կոլոլակով ընթրիք: Այսպիսի համեղ կերակուր երբեք չեք փորձել:
Բանջարեղենով ոսպով խավարտը հագեցնող և ախորժելի աղացած մսով կոլոլակների համար լավագույն հավելումը կլինի: Դուք իսկական արքայական ընթրիք կունենաք։
Ախորժելի կոլոլակով ընթրիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ոսպ 500 գ
_ աղացած միս 500 գ
_ սոխ 2 հատ
_ քաղցր պղպեղ 1,5 հատ
_ պաքսիմատ 50 գ +
_ լոլիկ 2 հատ
_ գազար 2 հատ
_ ձու 2 հատ
_ աղ և պղպեղ 0,5 թեյի գդալ յուրաքանչյուրը
_ չաման, ուրց, սուսամբար և կծու պղպեղ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_ բուսական յուղ
Ախորժելի կոլոլակով ընթրիք. Պատրաստման եղանակը
_ Աղացած միսը համեմելու համար ավելացնել մանր կտրատած մեկ սոխ, աղ, պղպեղ, կանաչիներ, համեմունքներ և պաքսիմատ, հունցել և 30 րոպեով դնել սառնարանում։
_ Լվանալ ոսպը և լցնել թխելու համար նախատեսված կաղապարի մեջ։
_ Բուսական յուղի մեջ տապակել մյուս սոխի խորանարդները, ավելացնել քերած գազարը, քաղցր պղպեղի և լոլիկի կտորները, աղը և եփել մինչև փափկի:
_Ստացված սոխեռածը լցնել ոսպի մեջ, ավելացնել 1,5 լիտր ջուր և դնել ջեռոցում:
_ Թխել 220 աստիճանով մոտ 50 րոպե։
_ Կոլոլակներ կազմել, թաթախել պաքսիմատի մեջ և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը, մի քանի րոպե, յուրաքանչյուր կողմից։
_ Դնել դրանք ոսպով կաղապարի մեջ։ Թավայի մեջ մնացած տաք յուղի մեջ արագ տապակել կես թեյի գդալ կծու պղպեղը և ավելացնել կաղապարի մեջ։
_ Կաղապարը ծածկել, թխել ևս 15 րոպե։
Պարզապես փորձեք այս պարզ, բայց շատ ախորժելի ու հագեցնող կոլոլակով ընթրիքը, որը մեր ժամանակակից ջեռոցներում շատ լավ է ստացվում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոլոլակով բրնձով փլավ