Դուք հաստատ չեք փորձել նման օրիգինալ բաղադրությամբ Կոլոլակով ջեռեփուկ, թեև հաճախ եք այս մթերքները համադրել տարբեր կերակուրներ պատրաստելիս:
Առաջարկում եմ վերցնել աղացած միս և ոլոռ, որոնցով կարող եք պատրաստել հագեցնող և ախորժելի խորտիկ ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի համար:
Կոլոլակով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած միս 700 գր
_Թթվասեր 1 ճաշի գդալ
_Չոր աջիկա 0,5 թեյի գդալ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ, անուշաբույր կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Սոխ 1 հատ
_Ոլոռ 100 գր
_Բրինձ 100 գր
_Ջուր 60 մլ
_Պաքսիմատ
_Սոխ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Լոլիկ 2 — 3 հատ
_Թթվասեր 200 գր
_Ջուր 500 մլ
Կոլոլակով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը
_Ոլոռը ու բրինձը առանձին-առանձին լցնել եռման ջրի մեջ, 6 ժամ թողնել, ապա լվանալ։
_Աղացած միսը համեմել քերած սոխով, համեմունքներով, աղով և պղպեղով, բրնձով, ոլոռով, չոր աջիկայով։
_Զանգվածը լավ հունցել և լցնել մի քիչ ջուր, որպեսզի զանգվածը բավականաչափ խոնավ լինի։
_Զանգվածից կոլոլակներ կազմել (ստացվում է 16 հատ), թաթախել չորահացի փշուրների մեջ:
_Ջեռոցի տապակին յուղ քսել, շարել կոլոլակները։
_Թխել 200 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 20 րոպե։
_Սոխեռածի համար մանր կտրատել սոխն ու լոլիկը, քերել գազարը խոշոր քերիչով։
_Տապակել սոխը մինչև կիսաեփ լինի, ավելացնել գազարը, եփել 2 րոպե, ավելացնել լոլիկը, սխտորը և եփել ևս մեկ րոպե։
_200 մլ թթվասերը բացել 500 մլ ջրով, լցնել բանջարեղենի վրա, ավելացնել դափնու տերև և տարբեր համեմունքներով՝ ըստ ճաշակի, եփել 3 րոպե։
_Կոլոլակների վրա լցնել սոուսը և եփել ևս 30 րոպե։
Այսպիսի համեղ ուտեստի հետ մատուցում եմ թարմ բանջարեղենային աղցաններ և թխած կարտոֆիլ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոլոլակով բրնձով փլավ