Վառարանում թխած Կոտլետներով կարտոֆիլ մատուցելով դուք ընտանիքին կուրախացնեք հյութեղությամբ և փափկությամբ գերող ուտեստով։
Կոտլետներով կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— աղացած միս 400 գ
— կարտոֆիլ 8 հատ
— սոխ 1 հատ
— սխտոր 3-4 պճեղ
— կարտոֆիլ 1 հատ
— հաց 50 գ
— աղ, պղպեղ և համեմունքներ ըստ ճաշակի
— պապրիկա, կես թեյի գդալ
Սոուսի համար անհրաժեշտ է.
— տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
— թթվասեր 2 ճաշի գդալ
— մանանեխ 1 թեյի գդալ
— աղ կես թեյի գդալ
— ջուր 100 մլ
Կոտլետներով կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
_Հացը թրջել ջրի մեջ։ Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել, սոխը նույնպես մի քանի մասի բաժանել, սխտորը մաքրել։
_Հացը քամել և կարտոֆիլի, սոխի ու սխտորի հետ միասին լցնել բլենդերի մեջ, զանգվածը լավ մանրացնել և ավելացնել աղացած մսի մեջ։
_Կարող եք վերցնել ցանկացած աղացած միս ըստ ճաշակի, խառնել մանրացրած բաղադրիչների հետ, աղ, պղպեղ անել։
_Ավելացնել պապրիկան և ձեր սիրած համեմունքները, խոտաբույսերը: Զանգվածը լավ խառնել։
_Տապակը յուղել բուսայուղով և կոտլետները դնել եզրերով։ Մեջտեղում դնել կտորներով կտրատած կարտոֆիլը։
_Ջեռոցը տաքացնել 220 աստիճանով և թխել ուտեստը 15 րոպե։
_Սոուսի բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք, լցնում կոտլետների և կարտոֆիլի վրա և դնել թխելու ևս 30 րոպե։
Մատուցելիս կերակրի վրա շաղ տալ մանր կտրատած կանաչիներ և ցանկության դեպքում՝ կտրատած սխտորով։
Բարի ախորժակ: