Կոտլետներ առանց մսի. Ախորժելի ու հագեցնող ոսկեգույն կեղևով ուտեստը հիանալի է ընթրիքի համար կամ որպես նախուտեստ

Կոտլետներ առանց մսի ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլով Կոտլետներ առանց մսի կարող եք պատրաստել առանց մի կաթիլ յուղի, ինչը շատ հարմար է նրանց համար, ովքեր միշտ նիհարում են։

Բայց եթե անհանգստանում եք, որ կարտոֆիլով կարկանդակները այրվեն, ապա տապակի մեջ մի քիչ բուսական յուղ։

Առանց մսի կոտլետները հիանալի բուսակերական ճաշատեսակ են և առատ կերակուր պահքի օրերին:

Կոտլետներ առանց մսի

Կոտլետներ առանց մսի. Բաղադրիչներ

_Կարտոֆիլ 800 գ

_Սավոյայի կաղամբ 500 գ

_Նուշի կաթ 1 բաժակ

_Մանանեխի փոշի 0,5 թեյի գդալ

_Սոխի փոշի 2 ճաշի գդալ

_Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ

_Կանաչ սոխ 1 հատ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

Կոտլետներ առանց մսի

Կոտլետներ առանց մսի. Պատրաստման եղանակը

_Կլպել կարտոֆիլը, կտրատել խորանարդիկներով և եռացնել աղ արած ջրի մեջ մինչև փափկի:

_Կաթսայի մեջ լցնել 1 բաժակ նուշի կաթ (կարելի է փոխարինել սովորական կաթով), մեջը լցնել մանր կտրատած կանաչ սոխը և 2 ճաշի գդալ սոխի փոշի: Եռացնել 1-2 րոպե։

_Սավոյայի կաղամբը մանր կտրատել (հարմար է նաև սպիտակ կաղամբը)։

_Հեղուկը քամել կարտոֆիլից, ավելացնել մանանեխը, չորացրած սխտորը, աղը, պղպեղը և տրորել խյուս։

_Կարտոֆիլին ավելացնել տաք կաթը սոխով և մանրակրկիտ խառնել։

_Ստացված զանգվածին ավելացնել կաղամբը, խառնել, թողնել մի փոքր սառչի և ձևավորել կլոր կոտլետներ։

_Տապակել չկպչող թավայի մեջ յուրաքանչյուր կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Կոտլետներ առանց մսի

Կարտոֆիլով կոտլետները մատուցել սոուսով, աղցանով, բանջարեղենով, փաթաթելով լավաշով կամ դնել բուլկու մեջ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տնական կոտլետներով չիզբուրգեր

Խնդրում ենք Գնահատեք