Կարտոֆիլով Կոտլետներ առանց մսի կարող եք պատրաստել առանց մի կաթիլ յուղի, ինչը շատ հարմար է նրանց համար, ովքեր միշտ նիհարում են։
Բայց եթե անհանգստանում եք, որ կարտոֆիլով կարկանդակները այրվեն, ապա տապակի մեջ մի քիչ բուսական յուղ։
Առանց մսի կոտլետները հիանալի բուսակերական ճաշատեսակ են և առատ կերակուր պահքի օրերին:
Կոտլետներ առանց մսի. Բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 800 գ
_Սավոյայի կաղամբ 500 գ
_Նուշի կաթ 1 բաժակ
_Մանանեխի փոշի 0,5 թեյի գդալ
_Սոխի փոշի 2 ճաշի գդալ
_Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
_Կանաչ սոխ 1 հատ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Կոտլետներ առանց մսի. Պատրաստման եղանակը
_Կլպել կարտոֆիլը, կտրատել խորանարդիկներով և եռացնել աղ արած ջրի մեջ մինչև փափկի:
_Կաթսայի մեջ լցնել 1 բաժակ նուշի կաթ (կարելի է փոխարինել սովորական կաթով), մեջը լցնել մանր կտրատած կանաչ սոխը և 2 ճաշի գդալ սոխի փոշի: Եռացնել 1-2 րոպե։
_Սավոյայի կաղամբը մանր կտրատել (հարմար է նաև սպիտակ կաղամբը)։
_Հեղուկը քամել կարտոֆիլից, ավելացնել մանանեխը, չորացրած սխտորը, աղը, պղպեղը և տրորել խյուս։
_Կարտոֆիլին ավելացնել տաք կաթը սոխով և մանրակրկիտ խառնել։
_Ստացված զանգվածին ավելացնել կաղամբը, խառնել, թողնել մի փոքր սառչի և ձևավորել կլոր կոտլետներ։
_Տապակել չկպչող թավայի մեջ յուրաքանչյուր կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Կարտոֆիլով կոտլետները մատուցել սոուսով, աղցանով, բանջարեղենով, փաթաթելով լավաշով կամ դնել բուլկու մեջ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական կոտլետներով չիզբուրգեր