Կոտլետներ Թռչնի կաթ. Սա հիանալի, նուրբ ու համեղ ուտեստ է, որը երբեք չեք մոռանա
Կարելի է պատրաստել սովորական սեղան, բայց այն երբեք չի մոռացվի, եթե ճաշացանկում ներառեք այս ուտեստը:
Ծանոթ սառը նախուտեստներ, տապակած կարտոֆիլ, խորոված: Բայց հենց մատուցվում են Թռչնի կաթ կոտլետները, անմիջապես բոլորի տրամադրությունը փոխվում է:
Իհարկե, հետո բոլորը խնդրելու են բաղադրատոմսը, այնպես, որ լավ կլինի, եթե պահպանեք այն:
Ես հաճախ եմ այն պատրաստում, քանի որ ամուսինս հիացած է այս համով, և պարբերաբար արքայախնձորի պահածո է դնում սուպերմարկետի սայլակի մեջ, ակնարկելով, որ ժամանակն է կրկին պատրաստել Թռչնի կաթ:
Կոտլետներ Թռչնի կաթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի կրծքամիս 1 կգ
- Պահածոյացված արքայախնձոր 400 գ
- Կոշտ պանիր 120 գ
- Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
- Ձու 1 հատ
- Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
- Արքայախնձորի հյութ 2 ճաշի գդալ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Կոտլետներ Թռչնի կաթ. Պատրաստման եղանակը
- Հավի կրծքամիսը կտրել բաժիններով, թեթև ծեծել մուրճով, աղ և պղպեղ անել: Դնել մսի կտորները ջեռոցի տապակի վրա և ցանել 1 ճաշի գդալ ալյուր:
- Արքայախնձորը կտրատել բարակ կտորներով և շարել դրանք հավի մսի վրա:
- Խառնել ձուն, մնացած ալյուրը, թթվասերը, արքայախնձորի հյութը և մի փոքր աղ, մինչև որ հարթ զանգված ստացվի:
- Մսի կտորները պատել այդ զանգվածով, վրան ցանել մանր քերած պանիր: 25 րոպե թխել կոտլետները 200 °C տաքացրած ջեռոցում:
Թռչնի կաթի կոտլետի բաղադրատոմսը հիշեցնում է մեկ այլ սիրված ուտեստ ՝ ֆրանսիական միսը: Բայց իրականում այս կոտլետները շատ ավելի նուրբ և հյութալի են: Արքայախնձորը թթվաշություն է ավելացնում ուտեստին, և առանց բացառության բոլորին դուր է գալիս պանրային կեղևը:
Կոտլետներ Թռչնի կաթ. պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ ուտեստ մսով