Կոտլետներ լյարդով. Քնքուշ, դյուրամարս ընթրիք
Ամուսինս սեղանից չի հեռանա, քանի դեռ մի կտոր միս չի կերել: Կապ չունի, թե դա ինչ կլինի: Այդ պատճառով, ես մսեղենի շատ բաղադրատոմսեր հավաքեցի: Եթե ժամանակ չունեմ բարդ ուտեստի համար, ես պատրաստում եմ արագ և համեղ լյարդի կոտլետներ: Խոզի և տավարի լյարդերն ունեն պատրաստման իրենց դժվարությունները, իսկ հավի լյարդը միշտ անուշահոտ և հյութեղ է ստացվում:
Խոհարարության մեջ լյարդով կոտլետները շատ չեն տարբերվում սովորականից: Միայն թե լյարդը պետք է շատ զգույշ ծեծել: Բայց արդյունքն ինձ ավելի է դուր գալիս: Միսը հաճախ չոր է կամ կոշտ, իսկ տապակած լյարդը պարզապես հալվում է ձեր բերանում: Եվ զգալիորեն ավելի էժան գին ունի, այնպես որ առաջարկում եմ փորձել:
Կոտլետներ լյարդով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի լյարդ 250 գ
- Ձու 2 հատ
- Ցորենի ալյուր 4 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 70 մլ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Կոտլետներ լյարդով. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ լյարդը, չորացնել այն և զգուշորեն հեռացնել բոլոր թաղանթները:
- Ծածկել սննդային թաղանթով և թեթևակի ծեծել յուրաքանչյուր կտորը երկու կողմերից:
- Համեմել աղով և պղպեղով, թող 15 րոպե մարինացվի:
- Հարել ձվերը մի փոքր աղ և պղպեղով:
- Ալյուրը լցնել առանձին ափսեի մեջ:
- Լյարդը թաթախել ալյուրի մեջ, ապա թաթախել ձվի մեջ և տապակել տաք յուղի մեջ: Շոգեխաշել միջին կրակի վրա 3-4 րոպե յուրաքանչյուր կողմից:
Ավելորդ յուղը հեռացնելու համար պատրաստի կոտլետները դնել թղթե սրբիչների վրա: Եվ մի քանի րոպեից դրանք կարելի է մատուցել:
Որպես կողմնակի ուտեստ նախընտրելի է խաշած կարտոֆիլը: Բայց հնդկաձավարով կամ բրնձով այն նույնպես շատ համեղ է:
Կոտլետները լյարդով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական կոտլետներ