Պատրաստենք կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ, որոնք ոչնչով չեն զիջում մյուս եղանակով պատրաստվածներին:
Երբ տանը փոքր երեխա կա, նրա գալուստով պետք է ընդունեք, որ ամբողջ ընտանիքի համար սննդակարգը սկսում է փոխվել: Եթե մայրը սկսում է հետևել առողջ սննդակարգին արդեն հղիության ընթացքում, ապա հայրը պետք է ընտելանա դրան հենց, որ երեխան սկսի նստի ընդհանուր սեղանի շուրջ: Այդպես, մեր տանը խոհարարական տոպրակի մեջ թխված կոտլետներ հայտնվեցին:
Նախկինում ամուսինս ճաշին ու ընթրիքին սիրում էր ուտել տապակած կոտլետներ: Նա սովոր էր դրան դպրոցից, երբ միանգամից 2 բաժին էր ուտում: Բայց հիմա ես պետք է հոգ տանեմ ոչ միայն երեխայի, այլև ամուսնու առողջության մասին:
Կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Աղացած խոզի միս 600 գ
_սոխ 1 հատ
_գազար 1 հատ
_սխտոր 2 պճեղ
_հաց 100 գ
_կաթ 50 մլ
_աղ համտեսել
_պղպեղի խառնուրդ` ըստ ճաշակի
Կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ. Պատրաստման եղանակը
_4 կտոր հացը նախապես թաթախել կաթի կամ տաք ջրի մեջ: Կտրել սոխը փոքր խորանարդիկներով, իսկ գազարը քերել մանր քերիչով:
_Սկսեք մսից: Իհարկե, լավագույնն է օգտագործել աղացած մսի խառնուրդ, ինչպիսիք են խոզի և տավարի միսը:
_Լցնել այն խորը ամանի մեջ: Մեջը լցնել նախապատրաստված բանջարեղենը:
_Հացը ճզմել և ավելացնել աղացած մսին: Համեմել աղով և պղպեղով: Աղացած միսը հունցել թաց ձեռքերով, կազմել կոտլետներ:
_Փռել խոհարարական տոպրակը ջեռոցի տապակի վրա:
_Ձևավորած կոտլետները հերթով դնել դրա մեջ: Կապել տոպրակի եզրը, տապակը 40-50 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
_Եթե ցանկանում եք ոսկե դարչնագույն կեղև ստանալ, պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ տոպրակի մեջ մեծ անցք բացեք:
_Պատրաստի կոտլետները թող սառչեն մի քանի րոպե և մատուցենք սեղանին:
Այս եղանակով եփած կոտլետներն ավելի առողջ ու քնքուշ են, քան տապակածը:
Կոտլետները խոհարարական տոպրակի մեջ պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով կոտլետներ