Կոտլետ Փչակները վաղուց դարձել են դասական կոտլետների հիանալի այլընտրանք, և մեր ընտանիքում մենք դրանք շատ հաճախ ենք պատրաստում:
Կոտլետ Փչակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած միս 500 գր
_Սոխի կեսը
_Լոլիկի կեսը
_Աղ, պղպեղ, համեմ և այլ համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչի՝ ըստ ճաշակի
_Ձու 1 հատ
_Պանիր 100 գր
_Մայոնեզ կամ թթվասեր 2 ճաշի գդալ
_Սխտոր 3 պճեղ
Կոտլետ Փչակներ. Պատրաստման եղանակը
_Աղացած միսը համեմել համեմունքներով և աղով ըստ ճաշակի, ավելացնել ձուն:
_Վերցնել կանաչիներ ըստ ճաշակի, կտրատել և ավելացնել աղացած մսին, զանգվածը լավ խառնել, որպեսզի ավելի համասեռ դառնա։
_Մայոնեզը կամ թթվասերը՝ խառնել քերած սխտորի և մի քիչ աղի հետ։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով։
_Մեծ, կլոր կոտլետներ կազմել, դնել տապակի վրա և բաժակով վրան խորշ անել։
_Յուրաքանչյուրի մեջ սոուս լցնել և ավելացնել մանր կտրատած սոխ, լոլիկի կտորներ, կամ ամբողջական շերտով:
_Թխել 180 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 40 րոպե, հանել, ցանել պանիր և թխել մոտ 12-20 րոպե ևս։
Այսպիսի հյութեղ և բուրավետ, նուրբ փչակները կարելի է մատուցել ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակների հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի կրծքամսով տապակա