Հագեցնող ընթրիք մատուցելը յուրաքանչյուր տանտիրուհու հպարտության առարկան է: Բոլորը հաճույքով ուտում են ու հաճոյախոսություններ անում: Այս գեղեցիկ ու ախորժելի ուտեստը կարող եք վստահորեն մատուցել նաև տոնական սեղանին:
Անպայման փորձեք, կստացվի շատ հաճելի կարտոֆիլով և մսով ուտեստ:
Հագեցնող ընթրիք. Պատրաստման եղանակը
— կարտոֆիլ 1 կգ
— աղացած միս 500 գ
— սոխ 2 հատ
— թթվասեր 250 գ
— սերուցք 3 ճաշի գդալ
— հնացած հաց 100 գ
— կաթ՝ հացը թրջելու համար
— չերի կամ սովորական փոքր լոլիկ 15 հատ
— աղ, պղպեղ և այլ համեմունքներ ըստ ճաշակի
Հագեցնող ընթրիք. Պատրաստման եղանակը
_ Վերցնել ցանկացած աղացած միս ըստ ճաշակի և խառնել կաթի մեջ թաթախված հացի հետ։
_ Կտրել սոխը փոքր խորանարդիկներով և տապակել բուսայուղի մեջ, մինչև փափկի:
_ Սոխը հովացնել և խառնել աղացած մսի հետ, համեմեք աղով, պղպեղով, աղացած մսի համար ձեր սիրելի համեմունքներով։
_ Կարտոֆիլը կտրատել բարակ շրջանակներով և դնել յուղած ձևամանի մեջ։
_ Կարտոֆիլի շերտի վրա դնել աղացած մսից կոլոլակներ, դրանց արանքում դնել լոլիկները:
_ Թթվասերը խառնել ձվի և սերուցքի հետ, կարող եք ավելացնել մի քիչ աղ և պղպեղ։
_ Սոուսի նման ստացված զանգվածը լցնել մթերքների վրա և կաղապարը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 1 ժամով։
_ Հանել կաղապարը, վրան քերած պանիր ցանել և 5 րոպեով կրկին դնել ջեռոցում։
Մատուցելիս վրան ցանել կտրատած կանաչիներ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ ու համեղ ընթրիք