Եկեք այսօր խոսենք համեղ ապուր պատրաստելու եղանակի մասին:
Ապուրները ցանկացած համաշխարհային խոհանոցի կարևոր բաղադրիչ են։ Սա առողջարար ուտեստ է, որը նշանավորում է ընթրիքի սկիզբը։
Ապուր պատրաստելու եղանակների մեջ սովորաբար տարբերություններ կան: Սակայն, այդ տարբերություններն այնքան էլ կտրուկ չեն: Դա պայմանավորված է նրանով, որ օգտագործվում են մոտավորապես նույն բանջարեղենները։
Համեղ ապուր. Բաղադրիչները
_ գազար — 2 հատ
_ կանաչի — մի փունջ
_ սոխ — 2 հատ
_ թթվասեր — 100 գ
_ աղ — 1/2 թեյի գդալ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ աղացած սև պղպեղ — 1/2 թեյի գդալ
_ արիշտա — 50 գ
_ քաղցր պղպեղ — 2 հատ
_ ջուր — 1800 մլ
_ կարտոֆիլ — 500 գ
Համեղ ապուր. Պատրաստման եղանակը
_ Գազարները մաքրել և մանր քերել խոշոր քերիչով։
_ Թավայի մեջ լցնել փոքր քանակությամբ բուսական յուղ, գազարը տապակել միջին ջերմության վրա 5 րոպե։
_ Կտրել սոխը փոքր խորանարդիկներով, լցնել գազարի վրա տապակելու համար: Բանջարեղենի վրա մի պտղունց աղ ցանել և եփել 3 րոպե։
_ Պղպեղները մաքրել կորիզներից, կտրատել փոքր քառակուսիներով։ Պղպեղը լցնել սոխի և գազարի վրա, տապակել կափարիչի տակ ցածր ջերմության վրա 5 րոպե:
_ Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել խորանարդիկներով։ Մնացած բանջարեղենի հետ կարտոֆիլը լցնել կաթսայի մեջ։
_ Բանջարեղենի վրա լցնել ջուր, ավելացնել աղացած սև պղպեղ։
_ Ապուրը 10 րոպե եփել թույլ կրակի վրա կափարիչի տակ։ Եթե ջուրը պակասի, կարող եք ավելացնել անհրաժեշտ քանակությամբ։
_ Արիշտան լցնել ապուրի մեջ, շարունակել եփել 12 րոպե։ Կանաչիները հնարավորինս մանր կտրատել, լցնել ապուրի մեջ։
_ Միավորել ձվերը թթվասերի հետ և լավ խառնել։ Այս խառնուրդը լցնել կաթսայի մեջ, խառնում և լրացուցիչ ևս 2 րոպե եփել:
Այսպիսով, պարզ բաղադրիչներից ստացվում է համեղ հագեցնող ապուր։ Բաղադրիչների ընդհանուր քանակին կարող եք նաև կաղամբ ավելացնել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նրբահամ հավի մսով ապուր