Համեղ ապուր. Նման կերպ շատ քչերն են պատրաստում չնայած որ բաղադրատոմսը շատ բարդ չէ

համեղ ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Եկեք այսօր խոսենք համեղ ապուր պատրաստելու եղանակի մասին:

Ապուրները ցանկացած համաշխարհային խոհանոցի կարևոր բաղադրիչ են։ Սա առողջարար ուտեստ է, որը նշանավորում է ընթրիքի սկիզբը։

Ապուր պատրաստելու եղանակների մեջ սովորաբար տարբերություններ կան: Սակայն, այդ տարբերություններն այնքան էլ կտրուկ չեն: Դա պայմանավորված է նրանով, որ օգտագործվում են մոտավորապես նույն բանջարեղենները։

համեղ ապուր
Համեղ ապուր. Բաղադրիչները

_ գազար — 2 հատ

_ կանաչի — մի փունջ

_ սոխ — 2 հատ

_ թթվասեր — 100 գ

_ աղ — 1/2 թեյի գդալ

_ հավի ձու — 2 հատ

_ աղացած սև պղպեղ — 1/2 թեյի գդալ

_ արիշտա — 50 գ

_ քաղցր պղպեղ — 2 հատ

_ ջուր — 1800 մլ

_ կարտոֆիլ — 500 գ

համեղ ապուր

Համեղ ապուր. Պատրաստման եղանակը

_ Գազարները մաքրել և մանր քերել խոշոր քերիչով։

_ Թավայի մեջ լցնել փոքր քանակությամբ բուսական յուղ, գազարը տապակել միջին ջերմության վրա 5 րոպե։

_ Կտրել սոխը փոքր խորանարդիկներով, լցնել գազարի վրա տապակելու համար: Բանջարեղենի վրա մի պտղունց աղ ցանել և եփել 3 րոպե։

_ Պղպեղները մաքրել կորիզներից, կտրատել փոքր քառակուսիներով։ Պղպեղը լցնել սոխի և գազարի վրա, տապակել կափարիչի տակ ցածր ջերմության վրա 5 րոպե:

_ Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել խորանարդիկներով։ Մնացած բանջարեղենի հետ կարտոֆիլը լցնել կաթսայի մեջ։

_ Բանջարեղենի վրա լցնել ջուր, ավելացնել աղացած սև պղպեղ։

_ Ապուրը 10 րոպե եփել թույլ կրակի վրա կափարիչի տակ։ Եթե ​​ջուրը պակասի, կարող եք ավելացնել անհրաժեշտ քանակությամբ։

_ Արիշտան լցնել ապուրի մեջ, շարունակել եփել 12 րոպե։ Կանաչիները հնարավորինս մանր կտրատել, լցնել ապուրի մեջ։

_ Միավորել ձվերը թթվասերի հետ և լավ խառնել։ Այս խառնուրդը լցնել կաթսայի մեջ, խառնում և լրացուցիչ ևս 2 րոպե եփել:

համեղ ապուր

Այսպիսով, պարզ բաղադրիչներից ստացվում է համեղ հագեցնող ապուր։ Բաղադրիչների ընդհանուր քանակին կարող եք նաև կաղամբ ավելացնել։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Նրբահամ հավի մսով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք