Առանց ջեռոցի բուժենինա. Համեղ նախուտեստ պատրաստելու համար բոլորովին պարտադիր չէ ջեռոց ունենալ:
Համեղ բուժենինա պատրաստելու համար պետք է միսը ճիշտ մարինացնել ու թխման տոպրակներ ունենալ, որ ուտեստը բավարար չափով թխվի:
Համեղ բուժենինա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— տավարի կամ խոզի միս 700 գ
— սոյայի սոուս 2 ճաշի գդալ
— քաղցր պղպեղ 2 թեյի գդալ
— պղպեղի խառնուրդ 1 թեյի գդալ
— գազար կես հատ
— սխտոր 2 մեխակ
— բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
Համեղ բուժենինա. Պատրաստման եղանակը
_ Ցանկացած միս կարելի է վերցնել։ Մեջտեղից դանակով 4 հատ խորը կտրվածք անել մսի կտորի մեջ ու դնել գազարի կտորները։
_ Վերևի մասում ճեղքեր անել և դրանց մեջ խրել սխտորի պճեղները։
_ Մարինադի համար խառնել բուսական յուղը, սոյայի սոուսը, պղպեղը։ Թաթախել միսը դրա մեջ։
_ Թող միսը մարինացվի 30 րոպե։
_ Թխելու ապակե ձևամանի մեջ հատուկ թաղանթ կամ տոպրակ դնել, մեջը լցնել պղպեղի խառնուրդի շերտը։
_ Միսը վրան դնել ու վրան պղպեղի խառնուրդ շաղ տալ։
_ Տոպրակը փակել, ասեղով անցքեր անել ու դնել միկրոալիքային վառարանում։
_ Եփել 25 րոպե 600 վտ հզորությամբ։
_ Թողնել 5 րոպե փակ ջեռոցում ու հանել։
Այս ուտեստը կարելի է մատուցել և տաք, և սառը վիճակում։
Մսի համար կարող եք օգտագործել ցանկացած համեմունք։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Անչափ համեղ տավարի բուժենինա