Համեղ ընթրիք. Իտալական խոհանոցի ավանդական, համեղ և գեղեցիկ ջեռեփուկ, որը ստացվում է արագ և պարզ մթերքներից
Հիմնականում այս ուտեստը նման է լազանյայի, բայց դրա համար անհրաժեշտ է ամենատարածված մակարոնեղենը և աղացած միսը:
Համեղ ընթրիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցանկացած աղացած միս 350 գր
- Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
- Լոլիկ 1 հատ
- Աղ, պղպեղ և համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
- Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
- Պրովանսյան կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
- Մշկընկույզ՝ ըստ ճաշակի
- Ալյուր 1 ճաշի գդալ
- Ջուր 200 մլ
- Մակարոն 250 գր
- Կաթ 300 մլ
- Կարագ 10 գր
- Պանիր 100 գր
Համեղ ընթրիք. Պատրաստման եղանակը
- Աղացած միսը տապակել բուսական յուղով մինչև փափկելը, աղ, պղպեղ և համեմունքներ ավելացնել:
- Կտրել լոլիկը շերտերով և տոմատի մածուկի հետ միասին ավելացնել աղացած մսին:
- Լցնել ջուրը, խառնել և եփել 5 րոպե՝ փակ կափարիչով:
- Առանձին հալեցնել կարագը, խառնել ալյուր և տապակել, լցնել կաթը, խառնել և եռացնել:
- Աղ և պղպեղ անել, ավելացնել մշկընկույզ և պրովանսյան կանաչիներ:
- Լցնել քերած պանիրը, խառնել մինչև միատարր վիճակը:
- Լցնել մակարոնը ջեռոցի ամանի մեջ, տարածել և վրան աղացած միսը դնել, վրան տարածել կաթ-պանրի խառնուրդը:
- Կրկին դնել մակարոնի շերտ, աղացած մսի շերտ, այնուհետև պանրի և կաթի խառնուրդ:
- Պետք է թխել 180 աստիճանով 30 րոպե:
Հուշում. Դուք կարող եք օգտագործել ցանկացած մակարոնեղեն և բոլոր շերտերը ցանել կտրատած կանաչիներով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Վերմիշելով փլավ