Համեղ ընթրիք մսով և կարտոֆիլով. Նույնիսկ ամենաքմահաճ գուրմանը կգնահատի այս ուտեստը
Մսի և կարտոֆիլի համադրությամբ պատրաստենք համեղ ընթրիք: Մեզ պետք է պարզապես մի փոքր աղացած միս և բանջարեղեն և ընտանիքին համի հաճույք պատճառող հրաշք ընթրիքը պատրաստ է: Ստացվում է իսկական նրբություն: Պարզ և համեղ բաղադրատոմս է, անպայման եփեք այս ուտեստը և համոզվեք:
Содержание
Համեղ ընթրիք մսով և կարտոֆիլով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Աղացած միս 300-400 գ
- 2 հատ գազար
- Կարտոֆիլ — 2 հատ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Պղպեղ` ըստ ճաշակի
- Ռեհան՝ շատ քիչ
- Բուսական յուղ՝ տապակելու համար
Սոուս
- 1 սոխ
- Բուսական յուղ 30 մլ
- Տոմատի մածուկ 30 մլ
- Ջուր 200 մլ
- Թթվասեր 100 գ
- Համեմունքներ` ըստ ճաշակի
- Աղ 2 գ
Համեղ ընթրիք մսով և կարտոֆիլով. Պատրաստման եղանակը
- Սկսենք գազարից, քերել այն միջին քերիչով, տեղափոխել քամոցի մեջ: Կարտոֆիլը քերիչով անցկացնել, դնել քամոցի մեջ և մզել ավելորդ հյութը:
- Խառնել բանջարեղենն աղացած մսին, ավելացնել ճզմած սխտորը, ավելացնել աղ, պապրիկա, չոր ռեհան, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
- Պատրաստի աղացած մսից պետք է միջին չափի կոտլետներ ձևավորում, ապա դնել դրանք թավայի մեջ, որում նախապես լավ տաքացվել է բուսական յուղը: Տապակել 2-3 րոպե յուրաքանչյուր կողմում:
- Մինչ այդ պատրաստում ենք սոուսը: Դրա համար պետք է տապակել մանր կտրատած սոխը, ջրով բացել տոմատի մածուկը և խառնուրդը լցնել սոխի վրա:
- Հետո ավելացնել թթվասերը, աղը, լցնել ձեր սիրած համեմունքները և պատրաստի սոուսը լցնել կոտլետներով թավայի մեջ: Ծածկել կափարիչով և կես ժամ եփել ցածր կրակի վրա:
Համեղ ընթրիքը մսով և կարտոֆիլով պատրաստ է: Կոտլետները հյութեղ են, անուշաբույր, արտահայտված և յուրօրինակ համով, դուք երբեք ավելի պարզ ու նուրբ բան չեք համտեսել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ ջեռեփուկ