Եթե դուք շատ եք սիրում համեղ կարկանդակներ, բայց չեք սիրում երկար ժամանակ անցկացնել խմորիչով խմոր պատրաստելու վրա, ապա այս բաղադրատոմսը հաստատ ձեզ համար է:
Փափուկ, ունիվերսալ խմորը չի պատռվում, չի բացում ծայրերը տապակելիս և կարող եք օգտագործել։ ցանկացած միջուկ, նույնիսկ ջեմ:
Համեղ կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ կաթ 250 մլ
_ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_ աղ 1 թեյի գդալ
_ չոր խմորիչ 11 գ
_ բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
_ եռացող ջուր 250 մլ
_ ալյուր՝ մոտ 600 գ
Համեղ կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Եթե կաթ չունեք, կարող եք կարկանդակներ պատրաստել ջրով։ Տաք կաթի մեջ լուծել շաքարավազն ու խմորիչը, աղը լցնել, լավ խառնել։
_ Ավելացնել բուսական յուղ և խառնել։
_Ամբողջ ալյուրը մաղել և մի մասը լցնել հեղուկ հիմքի մեջ։
_Լցնել եռացրած ջուրը խմորը սկսել բահիկով հունցել։ Երբ զանգվածը մի քիչ սառչի՝ դրեք սեղանին և հունցելով մաս-մաս ավելացնել մնացած ալյուրը։ Ձեզ քիչ կամ շատ ալյուր պետք կլինի, գլխավորն այն է, որ խմորը չափազանց չպնդանա։
_Այժմ վերցրեք ցանկացած միջուկ ըստ ճաշակի, այն կարող է թե քաղցր, թե աղի և ձևավորեք կարկանդակներ:
_ Տապակել կարկանդակները մարմանդ կրակի վրա մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից:
Խմորը ունիվերսալ է, շատ փափուկ, շատ յուղ չի ներծծում:
Այս խմորով կարկանդակները պարզապես հիանալի տարբերակ են արագ նախաճաշի, ճաշի և ընթրիքի համար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ընտիր պեռաշկի