Պանրի շերտով Համեղ կոտլետներ. Աղացած մսով և բանջարեղենով շքեղ ընթրիք կամ ճաշ մատուցեք սիրելիներին
Մենք ձեզ ցույց կտանք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել Պանրի շերտով Համեղ կոտլետներ ճաշի համար:
Ճաշին մենք սովոր ենք ուտել միայն առաջին ուտեստը, որոնք, որպես կանոն, ապուրներ են։ Այնուամենայնիվ, ապուրը շատ երկար չի պահում հագեցածության զգացումը: Ուստի ցանկացած ընթրիքի կարևոր կանոն է համարվում երկրորդ ուտեստի օգտագործումը։ Կարելի է մատուցել կարտոֆիլի պյուրե կոտլետով, շիլա, գուլաշ և այլ ախորժելի հաճույքներ։
Պանրի շերտով Համեղ կոտլետներ. Բաղադրիչներ
_ աղացած միս — 600 գ
_ ձիթապտղի յուղ — 2 ճաշի գդալ
_ սոխ — 1 հատ
_ սխտոր — մի պճեղ
_ հաց — 5 շերտ
_ լոլիկ — 1 հատ
_ կաթ — 150 մլ
_ դեղին պղպեղ — կես հատ
_ աղ — 1 թեյի գդալ
_ մայոնեզ — 3 ճաշի գդալ
_ պապրիկա — 1 թեյի գդալ
_ թթու վարունգ — 100 գ
_ համեմ — թեյի գդալ
_ պանիր — 120 գ
_ կարտոֆիլ — 3 հատ
_ կարմիր կաղամբ — կես գլուխ
Պանրի շերտով Համեղ կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Մանր կտորներով կտրատած հացը պետք է թրջել տաք կաթի մեջ։ Հացը հեղուկը ներծծելուց հետո փշուրները պետք է լավ քամել։
_Կաթով թրջած հացի մեջ լցնել աղացած միսը, խառնել բաղադրիչները։
_Մանր խորանարդիկներով կտրատել սոխը, ավելացնել աղացած մսի ու հացի խառնուրդին։
_Զանգվածին ավելացնել համեմ, աղ և պապրիկա, լավ խառնել։
_Մարինացված վարունգը մանր կտրատել, պանիրը քերել խոշոր քերիչով։
_ Թխման տապակը ծածկել յուղաթղթով, մակերեսին դնել 7-8 սմ տրամագծով աղացած մսով բլիթներ։
_Մաքրած կարտոֆիլը քերիչով անցկացնել, մաղով տրորել ու քամել ավելորդ հեղուկը։
_ Մսի վրա դնել կարտոֆիլի խառնուրդը, կտրատած վարունգը, պանրի շերտը։
_Կոտլետի վրա պանիրը ծածկել մայոնեզի շերտով, տապակը դնել թխելու 180 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 45 րոպե։
_Առայժմ կարմիր կաղամբը մանր կտրատել, մաքրած պղպեղն ու լոլիկը մանր կտրատել։
_Աղցանի ամանի մեջ միացնել բանջարեղենը, ավելացնել մամլիչով անցած սխտորը, համեմել ձիթապտղի յուղով։
Այսպիսով, մենք կարողացանք պատրաստել հիմնական ուտեստը և թեթև աղցան:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ջեռեփուկ տավարի մսով