Համեղ մինի պիցցաներ. Ավելի լավն են քան կարկանդակները սրանք պատրաստելուց հետո այլևս խանութից չեք գնի

Համեղ մինի պիցցաներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Դուք կարող եք փորձել տանը Համեղ մինի պիցցաներ պատրաստել: Դա ոչ պրոֆեսիոնալ ստեղծագործություն է լինելու, այլ ախորժելի ուտեստ:

Ճաշարաններում հաճախ թխում էին իրենց բաղադրատոմսով պիցցաներ։ Դրանք իհարկե հեռու էին այն ուտեստներից, որոնք մենք կարող ենք տեսնել պրոֆեսիոնալ պիցցերիաներում: Երիտասարդ տարիներին այս տարբերակը բավականին ընդունելի ու համեղ էր թվում։ Այժմ մինի պիցցան թվում է բավականին անճաշակ և անհամ։ Դա հաստատում են անգամ դպրոցականները։

Համեղ մինի պիցցաներ

Համեղ մինի պիցցաներ. Բաղադրիչները

_ ջուր — 100 մլ

_ պանիր — 100 գ

_ կաթ — 150 մլ

_ կետչուպ — 1 թեյի գդալ

_ աղ — կես թեյի գդալ

_ բուսական յուղ — 4 ճաշի գդալ

_ շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ

_ կանաչ պղպեղ — կես հատ

_ խմորիչ — թեյի գդալ

_ կարմիր պղպեղ — կես հատ

_ ալյուր — 350 գ

_ դեղին պղպեղ — կես հատ

_ սոխ — 1 հատ

_ լոլիկ — 1 հատ

 

Համեղ մինի պիցցաներ

Համեղ մինի պիցցաներ

Համեղ մինի պիցցաներ. Ինչպես պատրաստել

_ Տաք ջուրն ու տաք կաթը խառնել, հեղուկի մեջ լցնել հատիկավոր շաքարավազն ու աղը։ Կաթնային հեղուկի մեջ խմորիչ ավելացնել, սպասել, որ աշխատեն մթերքները։

_ Այժմ ալյուրը մաղել հեղուկի մեջ: Կպչուն խմոր հունցել, ավելացնել երկու ճաշի գդալ բուսական յուղ։ Խմորը հունցելուց հետո պետք է դառնա ավելի առաձգական և չկպչող։

_ Խմորը 40 րոպե թողնել տաք տեղում, սրբիչի տակ։

_ Այժմ դեղին, կարմիր, կանաչ պղպեղը և լոլիկը կտրատել միջին չափի կտորներով։

_ Սոխը կես օղակներով կտրատել, լցնել լոլիկով և պղպեղով մեկ ամանի մեջ, շաղ տալ նախընտրած համեմունքներ և աղ։

_ Բուսական յուղը լցնել խառնուրդի մեջ, խառնել։ Խմորից պատրաստում ենք 8 համաչափ գնդիկ, դնել դրանք յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։

_ Գնդիկները թաղանթի տակ 10 րոպե մնալուց հետո հունցել գնդիկները, հետո բացել խմորը բլիթների տեսքով, որոնց վրա պետք է քսել կետչուպ:

_ Կետչուպի շերտի վրա տարածել բուսական խառնուրդը։

_ Մինի պիցցաները թխել 200 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 20 րոպե։

_ Այդ ընթացքում պանիրը մանր քերիչով քերել, թխվելուց հետո պիցցաների վրա պանրի գլխարկներ կազմել։

_ Պիցցաները թխել լրացուցիչ 10 րոպե՝ առանց ջեռոցի ջերմաստիճանն իջեցնելու։

Համեղ մինի պիցցաներ

Արդյունքում ստացվում են բանջարեղենային Համեղ մինի պիցցաներ։ Այս ուտեստը կարող եք ձեզ հետ վերցնել լանչին, ինչպես նաև մատուցել որպես խորտիկ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պիցցա առանց խմոր թխելու

Խնդրում ենք Գնահատեք